Back to top

Recolza els pagesos responsables a la Setmana de la Custòdia

Aquests dies tenim una nova oportunitat de fomentar el comerç de proximitat i els productes de qualitat que ajuden a mantenir l'illa. La compra directa o de circuit curt permet bons preus tant per als productors com per als consumidors. Aprofiteu aquesta promoció de carn de be.

Aquesta setmana és la Setmana de la Custòdia del Territori a les Illes Balears. El GOB Menorca, a través del programa de Custòdia Agrària, ha estat un dels pioners a nivell estatal en l’impuls d’aquesta filosofia que, en la seva modalitat agrària, reuneix propietaris de terres, els seus gestors – els pagesos -, entitats de medi ambient i la societat civil per tal d’aconseguir un objectiu comú: la preservació del territori.

Per celebrar aquest esdeveniment, quatre productors de carn de be, adherits al programa de Custòdia Agrària, s’han posat d’acord per fer un promoció conjunta. Sabem que trobar carn produïda de manera responsable no sempre és senzill i per això volem facilitar-vos la tasca visibilitzant aquells productors que han signat un Acord de Pràctiques Sostenibles amb el GOB Menorca.

A través d’aquests acords els pagesos i pageses es comprometen a gestionar la seva finca d’una manera respectuosa amb el medi ambient. Per la seva banda, el GOB Menorca els recolza en diferents aspectes; un d’ells és a través de la promoció i visibilització dels seus productes. L’objectiu final és aconseguir que l’agricultura sostenible amb el medi ambient i i justa socialment sigui també viable econòmicament.

En aquest moment s’ha elegit la carn de be per a la promoció per diversos motius. Per una banda perquè és un producte relativament poc conegut per al consum domèstic alhora que molt produït a l'illa. Això fa que els productors tinguin molt poca capacitat de decisió sobre el seu preu i l’acabin venent a distribuïdors a preus molt baixos, amb un marge de benefici molt escàs.

Per altra banda, és un moment en que hi ha certa acumulació d’anyells que s’han pogut alimentar de llet materna i pastura majoritàriament. Aquells que no es venguin ara, és probable que requereixin algun suplement en la seva alimentació durant l’estiu, amb la petjada ecològica que això implica.

Els bens són un tipus de bestiar que pot ser gestionat per actuar de regeneradors del sòl i a Menorca hi ha reconeguda la raça menorquina. Dins el programa de Custòdia Agrària s’acompanya els productors per aplicar tècniques de pasturatge dirigit que optimitzen l’ús de les pastures, alhora que les fertilitzen amb els seus excrements.

Aprofitau aquesta setmana per fer la vostra comanda als productors de Custòdia Agrària. Si voleu saber més sobre el programa de Custòdia Agrària, vegeu aquest vídeo d’un minut on s’explica de manera molt gràfica en què consisteix. També podeu conèixer més de prop dos dels productors d’aquesta promoció en els següents vídeos d’un minut: Talatí de Dalt i Son Tarí Nou.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.