Back to top

Qüestió de transparència, Sr. Alejandre

El Conseller de Mobilitat del Consell Insular ha publicat a la premsa insular un escrit (“Cuestión de confianza”) on carrega durament contra les persones i col·lectius que estan manifestant la seva oposició al projecte que es vol dur a terme sobre la carretera general. Els qualificatius i les insinuacions que usa el Sr. Alejandre per defensar la seva postura, obliguen a una resposta pública.

Dins de la lògica que impera en els darrers temps, el Conseller fuig del debat de fons. Usa la gastada estratègia d'intentar reduir-ho tot a una confrontació amb grups radicals o gent instrumentalitzada per objectius partidistes. El problema, Sr. Alejandre, és que els fets desmenteixen aquesta teoria tan poc original.

La realitat, i vostè ho sap, és que hi ha molta gent, de diferents sectors i ideologies, que veu amb molta preocupació la destrossa paisatgística que poden suposar les grans rotondes que pretenen posar repetidament sobre (o sota) la carretera general.

La realitat, Sr. Conseller, és que aquestes grans rotondes no responen a cap criteri tècnic. Vostès van convocar un concurs per decidir l'obra a fer sobre la carretera general, s'hi van presentar un munt de consultores especialitzades i el projecte guanyador no contemplava cap d'aquestes megarotondes.

La realitat, Sr Alejandre, és que el Plec de Prescripcions Tècniques que vostè va firmar quan es va convocar aquest concurs, no contemplava les rotondes a diferent nivell com un sistema acceptable per fer els canvis de sentit, precisament per la gran destrossa territorial que suposen.

Diu vostè que la gent que s'oposa ho fa “bien por pura estrategia de acoso y derribo, bien por reacciones viscerales contra una opción diferente a la suya, bien por apuntarse a cualquier bombardeo o simplemente por haber perdido sustanciosas subvenciones”. Tot un paràgraf d'elegància, Sr . Conseller.

Hem d'entendre, idò, que quan el Col·legi d'Arquitectes i Enginyers de Menorca li demana que rectifiqui el projecte ho fan per “pura estrategia de acoso y derribo”?

Que quan empresaris turístics li sol·liciten que revisin el gran impacte paisatgístic que es preveu en el seu projecte ho fan per “reacciones viscerales”?

Que quan el Cercle d'Economia organitza un debat sobre la carretera i els enginyers i arquitectes que participen com a ponents diuen que el projecte no es basa en criteris tècnics raonables, ho fan per apuntar-se a “cualquier bombardeo”?

O tal vegada prefereix que hi apliquem el seu insidiós argument de “haber perdido sustanciosas subvenciones”?

El Conseller dinamita encara més la discutida solvència tècnica del projecte quan parla de la sinistralitat. Com que tècnics més que preparats han demostrat que l'estadística d'accidents no té res a veure amb les obres que es volen fer, ara diu que no ens podem basar en estadístiques anteriors de sinistralitat, sinó en les futures (!!).

Sr. Alejandre, lamentam molt la crispació que es denota en el seu escrit. Aquí no hi ha res personal, però vostè ha acceptat un càrrec públic i ha d'admetre també que tindrà crítiques, sense que això l'autoritzi a usar desqualificacions tan poc afortunades com les que ha emprat aquesta vegada.

Li hem dit en prou ocasions que estem a favor de millorar la carretera i d'usar els diners del conveni amb Foment. Però ja està bé de voler fer grans obres que no necessitam. Les grans rotondes a doble nivell impliquen una pèrdua de paisatge no justificat, que ni estava previst, ni es sustenta en cap criteri tècnic.

La gent que estima Menorca estima el seu territori. Podem acceptar coses imprescindibles, però no projectes faraònics que no s'aguanten sota cap criteri confessable.

Ja per acabar, Sr. Conseller. Vostè parla de confiança. A l'opinió pública li agradarà saber que des d'abans de Sant Joan estem demanant al Consell poder consultar l'expedient de la carretera i vostès es neguen a que puguem exercir aquest dret. Què és el que tenen por que vegem? Com vol generar confiança amb aquestes actituds?

Comentaris

rotondes

Com a visitant he quedat asturat de la mega circunvalació de Ferreries. Al.lucinant i megalòman! I ara volen fer més megarotondes. Sincerament, com a mínim es pot dir que no tenen el seny al seu lloc. I el pitjor que hi han interesos ocults. Quins? ves a saber!

Sr. Alejandre

Absolutament d'acord amb els arguments presentats al vostre article, però m'agradaria afegir que insultar a la gent que té un altre punt de vista "cínicas las críticas a la reforma de Me-1" es un costum molt poc democràtic i fins i tot una mica cínic.

De rotondes i de formes

Gràcies per no perdre els estreps i argumentar una resposta tan clara, raonable i contundent. Sort en tenim de vosaltres! Sort en té Menorca!

rotondas

gracies per el seu escrit, hi ha que aturar els plans de aquets irresponsables.

n'Alejandre

Totalment d'acord amb els companys i companyes del GOB . El sr Alejandre va entrar al CIM per obeir i comandar ... açò no és (per sort) un quarter senyor Alejandre i no pot manipular ni fer el que vulgui com quan anava "disfressat" de caqui! Açò és sa vida civil i es respecten ses opinions dels altres i si no agraden ... doncs s'aguante , a part de no tenir cap tipus d'argumentació i si no ser radical es ser com vosté , (per cert radical prové des grac : anar a s'arrel) ho soc i molt i molt orgullós ! Gracies ! P.D. aquest tiu es que en treu de puesto !!! es una vergonya !

Alejandre

La resposta del senyor Alejandre és pròpia d'una persona amb tics autoritaris, cosa que no és estrany vist el currículum del senyor, i és pròpia d'una persona que ocupa un càrrec en el CIM pel qual no te ni un mínim de preparació. Per això és defensa atacant i sense cap argument tècnic.

Per una Menorca lliure ! de

Per una Menorca lliure ! de governants que sols pensen en fer grans obres, estil americà, (encara que sigui destrossant sa pròpia terra) i en omplir-se ses butxaques amb es presupost inflat.

Rotondes

Bona resposta. Trobo molt encertat el to respectuós de la resposta. Luis Alejandre mereix tot el respecte del món, tot i que s'equivoqui quan critica als que s'oposen (ens oposem) a les rotondes excalextric.

questió de transparència

La transparència, pels politics d'aquest final i començament de segle, significa contemplar la pròpia imatge, no als votants i les seves necessitats...

rotondes

bones Menorca , no se mereix mega rotondes , se velora moltisim la neture i le vida tranquila q podem trobar aqueste preciose Ille.

El Senyor Alejandre sap que no té cap raó

En el moment en que decideix atacar als que no pensen com ell, demostra que no té més recursos ni arguments que l'insult, per a defensar un projecte indefensable. Desconec el perquè (però la seva falera em fa sopitar), el Senyor Alejandre, no admet que és un projecte absurd per Menorca, i que s'ha equivocat volent tirar-lo endavant. Reconeixent l'error, i retirant el projecte, es guanyaria més respecte que insultant.

mala olor

si fa mala olor..... molt mala olor....... como la que fan els billets de 500....

ROTONDES

Suscriure la resposta del GOB és una opinió generalitzada de tothom que estima Menorrca, el S. Alexandre hauria de plegar ja que no li tenim cap confiança.

rotondas redondo negocio

Estando como estoy totalmente de acuerdo con el G:O:B, creo que nos faltaría saber el porque del empeño del Sr. Alexander en meter con calzador un proyecto tan denostado por la mayoría de la población, solo me cabe pensar que alguien se va a beneficiar bajo cuerda económicamente. Yo amo Menorca y lucho para que la belleza no sea maltratada por proyecto sin ninguna justificación .

Alejandre

Demanar disculpes, retirar el projecte desproporcionat.´Açò hauria de fer, senyor Alejandre. I perquè no? consulta popular i que decideixi democràticament el poble de Menorca i no el polític de torn. Com s'hauria de fer en els temes tan importants i comprometedors com aquests.

aixó fa mala olor

Un temps es deia que les rotondes eren la torna d'algun compromís inconfessable cap a qualsevol constructora, aquí ho sembla, però el que m'agrada es el to correcte i mesurat de la vostre resposta, tot un exemple de sang freda i equilibri argumental i mira que es difícil a vegades, davant de tanta infàmia, aguantar-se sa llengua eh?

Rotondes a Menorca

Us felicito senyors del GOB per la vostra resposta al Sr. Conseller de mobilitat, tan contundent com ben argumentada. Fa poc he tornat de passar uns dies pel llac Constança,costat alemany, on hi ha una carretera comarcal que voreja el llac, uns 70 kms, on el limit es de 80 i creuant moltes poblacions a 50, on el trànsit és intens però fluid i on a penes hi ha rotondes de cap mena.És una carretera per passejar i gaudir de la bellesa del paissatge que és el que atreu els turistes.

"QUOSQUE TANDEM CATILINA"!

Es sorprenent que qualque persona que hagi fet una tasca positiva per la societat "civil",en un moment de sa vida, pugui creure´s que te competència per fer- ho be en qualsevol altres aspectes, sobretot quand aquesta persona te "mando", ja sabem que això imprimeix caràcter o potser sigui una questió de genètica. Mai he entés que hi hagi personatges que es presentin com a independents en la candidatura d´un partit ,amb tot el que això representa, a no ser que això de la deixuplina produeixi un efecte morbós. Que s´ho fagi mirar. li aconsello.

Sort en tenim del GOB

Sort en tenim que encara hi queda una mica de seny, perquè si haguéssim de fiar només dels governants que ens han tocat, que vetllen només pels interessos privats, aniríem ben llestos. Quan sortim a lligar-nos tots a la carretera general? El que vol fer la Conselleria és una falta de respecte envers els ciutadans i Menorca com a reserva de la biosfera.

Rotondes

Un article molt ben argumentat GOB! El Sr. Alejandre te tics militaristes i no sap raonar amb llenguatge democràtic.Vosaltres si penseu en Menorca amb honestetat.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.