Back to top

Positive Tourism (6) - Massificació a les platges

Avui l'anunci d'aquesta especial campanya turística mostra una platja verge tal i com està a l'estiu. Tan plena, que la gent s'instal·la damunt la zona reservada a la protecció dunar.

Les platges que es mostren a la promoció turística habitual es solen mostrar sense gent, només amb tres o quatre persones que son les privilegiades de gaudir d'aquest espai fabulós. És probable que si es tractés d'un altre sector, ja hi hagués hagut denúncies per publicitat enganyosa.

Perquè la realitat que es troba el turista d'estiu és certament ben diferent. Durant la temporada turística hi ha platges verges que es troben set i vuit vegades per damunt de la seva màxima capacitat de càrrega.

Macarelleta n'és un exemple paradigmàtic. Un paradís natural, on s'hi han rodat diferents anuncis per mostrar una vida idíl·lica, però que pateix una allau de visites que acaben per no respectar ni la zona protegida.

La promoció de la Menorca d'estiu, feta amb diners públics, és un dels errors que persisteix a l'illa, que de cada any rep més i més gent. També ho és promocionar més connexions aèries i marítimes durant la temporada turística. S'han de prendre decisions urgent en aquest sentit.

I de cara a la conservació del litoral, també resulta clau dimensionar correctament els aparcaments a la capacitat d'acollida real de les platges, així com regular bé l'afluència de gent si només s'hi pot anar amb transport públic. Que la gent acabi damunt les dunes no beneficia ni a la platja ni a la imatge turística de Menorca.

Podeu veure altres anuncis de la campanya turística clicant en aquest enllaç: Positive tourism

 

Comentaris

Aixi noooo

Ja es ben hora de alçà sa veu i sortir al carrer per dir a n'és politics que "AIXI NO" no ens vam manifestar fa uns anys perquè ells ara tenguin carta blanca a fer de sa nostra estimada illa lo que ells més interesa, i menys amb és nostrus diners. Hi ha molts interesos amagats i ja és ben hora a sortir per dir ja n'hi ha "PROU"

Tot un engany

Que aquest engany ho faci una institució oficial es molt fort. Si jo fos un turista em sentiria enganyat i les conseqüències son el mal tracte q reben les persones q gestionen el pas a les platges verges, en molts casos persones de la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca, s'hauria de fer algo.

Platges

La promoció turístic un error, i tan què sí. A l'estiu el turisme consumeix Menorca al preu que sigui i molt d'aquest turisme se li en refot la Reserva de la Biosferai la preserveció dels espais naturals. Per cert què passa a Sant Tomàs amb l'ampliació de places hoteleres?

Comparaciones

Octubre: platges verges de nou . Tot s’any tanques I llocs degradats amb plaques solars a milers . Platges urbanizades tot es temps degradades.

Turisme, platges...

D'acord amb Margarita i els altres comentaris...els turistes no veuen els advertiments del GOB i certament tampoc els importa... Els politics haurien de fer se responsables dels mals de l'illa, ja que en part ho han gestionat ells amb la complicitat dela interessos d'alguns...i què fem els que anem a peu?

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.