Back to top

Ponències interessants al Seminari d'Agricultura i Medi Ambient

Aquest pròxim dissabte, dia 11, es celebrarà al tercera jornada del Seminari d'Agricultura i Medi Ambient, dedicat a conèixer experiències que poden inspirar sortides per al camp de Menorca, basades en la convivència entre viabilitat econòmica i conservació ambiental.

La passada setmana es va poder escoltar la interessant trajectòria de l'associació Josenea, que produeix plantes aromàtiques certificades ecològiques i que ja ven per tot el món. De 2 persones que van començar aquesta iniciativa, avui compta amb una plantilla de 40 treballadors, bona part dels quals provenen de programes de reinserció social.

La segona ponència va ser impartida per l'arquitecte Jesús Cardona, i es va dedicar a l'anàlisi del ric patrimoni etnològic de Menorca dedicat a l'aprofitament de les aigües pluvials. Gran part d'aquesta riquesa cultural pateix situacions d'abandonament, si bé hi ha diferents iniciatives que recuperen punts d'aigua i els combinen amb energia solar.

La jornada del dia 11 serà la darrera d'aquest Xè Seminari. Es comptarà amb la presència de Marc Vilahur, director de la Fundació Emys, que combina la recuperació de basses per a la tortuga d'aigua amb la posada en marxa de línies de comercialització de productes de les finques que tenen acord de custòdia del territori. D'aquesta manera, ja funciona una comercialitzadora de melmelades ecològiques, així com de verdura i fruita fresca.

També s'escoltarà l'experiència de l'hort de Binidalinet, una empresa posada en marxa a Menorca per joves que produeixen horta ecològica. Finalment, s'explicaran les principals activitats duites a terme en els darrers 10 anys d'acords de custòdia de territori a l'illa.

La gent interessada s'ha d'apuntar prèviament. Es pot trucar al 971 35 07 62 o enviar un correu a custodia@gobmenorca.com

El seminari compta amb el suport del Consell Insular de Menorca.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.