Back to top

Passeig amb solet i plantes

Coca marina Limonium artruchium, una planta exclusiva de Menorca

Després dels dies de temporal i pluja, diumenge ens va fer un dia molt agradable per recorrer el litoral entre Son Saura i es Talaier, descobrint la flora particular que hi viu. Unes seixanta persones van seguir les explicacions dels membres del grup de botànica GOB-IME.

Son Saura és un indret amb molta diversitat d'hàbitats. Vam veure exemples de  basses temporals, molt importants per la multitud de plantes peculiars que hi viuen. També pradells mediterranis de plantes anuals, on ja hi ha florit l'all nan (Allium chamaemolly). Entre la flora llenyosa podríem destacar algun exemplar extraordinàriament gran d'aladern boix (Phillyrea latifolia). A les dunes, altre que les plantes que hi són típiques, hi vam descobrir l'herba de cotó (Thymelaea velutina), un endemisme de Mallorca i Menorca.
Cap a la punta des Governador, en un ambient de costa rocosa, quasibé sense terra per mor del vent, s'hi van observar un munt de plantes adaptades a aquestes difícils condicions, moltes d'elles endèmiques: les coques marines (Limonium minutum, L. artruchium, L. tamarindanum, L. echioides), la sivineta (Coris monspeliensis), la margalideta de la mar (Senecio rodriguezii), la lletrera de vorera (Euphorbia pithyusa), el socarrell ver (Launaea cervicornis)...

Un matí molt agradable, gaudint del bon temps, de les plantes i la bona companyia. Esteu atents al nostre web on anirem anunciant les pròximes excursions per a descobrir les plantes de Menorca.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.