Back to top

Participeu a la Volta per la Menorca que estimam

Mapa amb els diferents trams.

Els Escoltes de Menorca i el GOB organitzam la "Volta per la Menorca que estimam" per a donar a conèixer a l'opinió pública la nostra seriosa preocupació per les conseqüències que es poden derivar d'algunes de les modificacions territorials que s'estan impulsant. Es planteja una volta a l'illa, pel Camí de Cavalls, com una caminada per relleus i portant el manifest.

La volta es farà en dos caps de setmana, de divendres a diumenge. Del 29 de juny a l'1 de juliol, i del 6 al 8 de juliol. Aquesta iniciativa pretén implicar el màxim de gent possible, entitats i persones a títol individual que es poden adherir al manifest i adoptar un tram del recorregut. Aquí trobareu el manifest, el mapa i un document amb informació pràctica de la volta.

L'argument que s'està usant per impulsar aquestes modificacions territorials és de tipus econòmic. El discurs oficial diu que es volen agilitzar determinats tràmits i facilitar algunes activitats. En alguns d'aquests aspectes el GOB ha mostrat el seu acord. Però el problema de fons apareix quan en els acords i els escrits es constata que també s'està intentant incloure la desprotecció de nombrosos espais naturals, al temps que s'aplana el camí perquè alguns interessos particulars puguin consolidar drets urbanístics.

Les persones que participem en la volta reclamam que hi hagi transparència per a poder conèixer quins canvis es volen fer i quins efectes causaran i, a la vegada, volem participar activament en les decisions que es prenguin, ja que aquestes ens afectaran durant molts anys.

Anima't i participa a la Volta per la Menorca que estimam!

 

Comentaris

Excursió reivindicativa

Molt bona iniciativa! M'agradaria que es tornés a editar aquell poster den Zaca de fa 30 anys (?) o més. Us enrecordau? Està totalment en vigència.

poster d'en Zaca

Et refereixes al poster de l'illa amb l'amo amb care de "circunstàncies", amb els "yates" voltant per l'illa, abocant porqueries, etc., etc., Jo també crec que torna ha estar d'actualitat. Amb més o manco urbanitzacions, les crisis segueixen present.

conservació de la nostra illa

Crec que no tothom podrà fer aquestes caminatas, hauriem de fer manifestacions (sobre tot a Cala Macarella i al Consell insular) amb tots els turistes inclosos que hi hagi a Menorca, amb tots els Menorquins, que a tots ens interessa que Menorca segueixi com està. Dispersar informació per tots els medis informatius de tota Espanya que també estima Menorca, i a tota Europa, sobre tot a Inglaterra, Alemanya, Italia, etc. Fer molta de renou, hem de ser molts, moltisims, sortir per la tele, la radio, els medis d'internet, que arribi a la UNESCO el més prest posible, enviar informació als hotels quan s'hagi de fer la manifestació amb varis idiomas, etc. Ho tenim que aturar, que sinó no ens quedarà res.

Participació a la Volta

La gent que no pugui caminar, es podrà apuntar a les Abraçades que s'han previst a mig itinerari del nord i del sud, a les concentracions programades a Ciutadella i Maó, o col·laborar en tasques d'organització. A més, evidentment, de participar en diverses altres iniciatives que estan en marxa en el marc de la campanya. Pel Camí de Cavalls no és prohibit dur cans, però com que es troben sovint animals de ramaderia, és convenient dur-los lligats.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.