Back to top

Participa en les I Jornades de Mercat Social de Menorca

Cartell de les jornades

Aquest divendres 13 a Maó, i dissabte 14 as Mercadal, tindran lloc les primeres jornades de formació del Mercat Social de Menorca, obertes al públic. L'economia ha de servir per a enfortir el teixit i la justícia social, la bona convivència i el benestar de totes les persones. El què implica la preservació del medi ambient i els recursos naturals.

El Mercat Social és una estructura que aglutina a empreses, entitats, estalviadors i inversors ètics i consumidors. El seu objectiu és articular un nou tipus de mercat que tengui en compte valors socials, ecològics i ètics, i fomenti el consum responsable. Amb aquesta eina es pretén facilitar la intercooperació entre les diferents iniciatives, compartir recursos, aprofitar sinergies i augmentar visibilitat, afavorint un efecte multiplicador entre les empreses cooperadores.  

Arreu de l’Estat, han sorgit vàries iniciatives que impulsen el Mercat Social (a Catalunya, impulsat per la Xarxa d’Economia Solidària, a Euskadi, Aragó i Madrid, impulsat per la Red de Economia Alternativa y Solidaria, etc), i fa ben poc, a les Illes Balears, s’ha constituït l’Associació Mercat Social Illes Balears, de la que formen part vàries empreses i entitats de les diferents illes.

Les I Jornades formatives de Mercat Social de Menorca, obertes a tothom que vulgui apropar-se al Mercat Social, tenen com a objectiu crear espais de coneixement, debat i intercanvi entre els actuals i potencials membres del Mercat Social. 

Aquestes jornades s’inicien divendres 13 amb la xerrada-col·loqui a càrrec de Mónica Vargas (investigadora de l’Observatori del Deute de la Globalització): “TTIP. El tractat de lliure comerç entre la U.E. i EEUU”, a les 20 h a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública de Maó.

El TTIP s’està negociant d’esquenes a la ciutadania, sota els dictats de les grans transnacionals. Amb aquesta xerrada es vol donar a conèixer les importants repercussions que pot tenir el TTIP en el nostre teixit econòmic i la nostra vida en general. 

El dissabte 14, a les 10 hores al Centre de Convencions de Mercadal, es comptarà amb la presència de Jordi Via, membre de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES), que realitzarà la ponència “Experiències d’economia social i solidària: la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya”, i a continuació es realitzarà un taller participatiu d’àmbit local: “Quin mercat social volem?”, al que es convida a participar al màxim d’agents del territori.

Les I Jornades de Mercat Social de Menorca estan organitzades pel grup local de l’Associació de Mercat Social de les Illes Balears, de la que formen part vàries entitats i empreses d’Economia Social, com Càritas Diocesana de Menorca, Cooperativa San Crispín, APAEM (Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca), Entrepobles, Som Energia (grup Menorca) i el GOB.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.