Back to top

Participa en els bioindicadors de Custòdia Agrària

Arriba la primavera i amb ella el seguiment de bioindicadors a les finques amb acord de Custòdia Agrària. L’objectiu d’aquesta experiència és evidenciar la relació positiva entre unes pràctiques agràries sostenibles i la biodiversitat mitjançant la participació de voluntariat. Es busca gent que hi vulgui col·laborar.

Aquest estudi para atenció a varis grups biològics. Es fan inventaris de papallones, un insecte molt fàcil d’identificar per la seva coloració i molt sensible davant canvis ambientals. També estudiem la vegetació entre els cultius o aquella que ens indica la intensitat de pastura que ha patit o pateix un terreny. Per últim, observem l’activitat dels copròfags, un grup format per invertebrats que viuen i s’alimenten dels excrements del bestiar, que es relaciona la seva activitat amb el benestar animal i l'aportació de matèria orgànica al sòl.

No cal saber gaire de botànica o zoologia, ja que el seguiment inclou una formació prèvia i acompanyament inicial durant les visites. També comptareu amb una guia ben senzilla i les instruccions de feina seran clares i simples. Tot el que es necessita és tenir uns quants matins lliures durant el maig (entre el 10 i el 23 de maig) i saber fer feina de manera sistemàtica aplicant uns criteris constants.

La formació consistirà en una petita sessió teòrica i una de pràctica:

  • Sessió teòrica (Oferim dues opcions, només cal apuntar-se a una):

                  Dimecres 28 capvespre presencial de 19.00 a 20.30h
                  Dijous 29 matí online de 11.00 a 12.30h.
     
  • Sessió pràctica al camp: Dissabte 1 de maig de 9 a 13.30h.

És una bona oportunitat per a conèixer millor la realitat del camp de Menorca, visitar finques i tenir contacte amb la natura.

La gent interessada en participar ha d’enviar un email a custodia@gobmenorca.com, telefonar al 971350762 o passar per la seu del GOB un matí de 9 a 14h (Camí des Castell, 53, Maó).

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.