Back to top

Noves terres de flors i mel entren a Custòdia Agrària

L'estança de la Paloma ha tingut durant anys les terres agràries abandonades. La nova propietat té experiència en producció de mel ecològica a Mallorca i ara comencen un projecte de posada a punt de les dues hectàrees de terrenys que disposen a Maó.

La idea és convertir la zona amb un espai d'arbres fruiters i flors silvestres de diferents temporades, a fi de poder abastir les casetes d'abelles i actuar també d'indret d'alimentació d'altres insectes pol·linitzadors. Fa uns dies, es va signar l'acord de custòdia del territori i s'han incorporat a la xarxa de finques de Custòdia Agrària que impulsa el GOB.

Com que els terrenys presenten un pendent pronunciat, caldrà treballar sistemes de control de l'erosió i de millora de la distribució de l'aigua de pluja, a fi de garantir la fertilitat del sòl i l'adequació de les plantes que s'hi vagin sembrant.

Des del programa de Custòdia Agrària s'incentiva les finques perquè potenciïn algunes zones amb flor, atès que aquests espais ajuden els controladors de plagues i milloren les poblacions d'insectes pol·linitzadors, beneficiosos per a la productivitat agrària.

Els insectes són part de la biodiversitat que més s'ha perdut a les darreres dècades, per una mescla d'ús intens de pesticides i de canvis en el maneig de la terra. En alguns estudis fets arreu d'Europa, es parla d'una baixada d'un 75 %. Per aquest motiu, és molt benvinguda la iniciativa de recuperar terres agràries sense tòxics i amb flors silvestres, que a la vegada permetin una activitat econòmica.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.