Back to top

Noves economies marines a les jornades del 12 i 13 de maig

 

Algues, plàncton o el cereal sense gluten que produeix una planta marina, són part de l'horta de la mar que impulsa Angel Leon, chef de tres estrelles del restaurant Aponiente de Cadis. El biòleg que l'assessora en la recerca i gestió d'espècies, Juan Martín, explicarà la seva experiència a les jornades que es celebraran el maig a Menorca, amb unes ponències francament interessants.

El 12 i 13 de maig, un dia al Llatzeret i un dia a les salines de la Concepció, es duran a terme les jornades que porten per títol "La mar de futur. Experiències inspiradores per una nova economia marina".

La conferència inaugural anirà a càrrec de Fernando Valladares, professor del CSIC i divulgador habitual en televisió, ràdio, revistes i xarxes socials. Versarà sobre les propostes per una nova economia.

Es comptarà també amb l'experiència de Havhost, un model de granges marines de marisc i algues, que provoquen una regeneració al medi marí i que s'estan replicant al llarg de la costa de Dinamarca. Joachim Hjerl, el seu fundador i director executiu ho explicarà amb servei de traducció simultània.

La doctora en Biologia Macarena Castro explicarà les noves iniciatives econòmiques que s'estan aplicant o es plantegen a les salines artesanals del Mediterrani nord, espais de gran valor cultural i natural, i que són recopilades pel projecte europeu MedArtSal.

L'associació Salarte explicarà la seva trajectòria en la recuperació de salines i zones properes, les múltiples economies que s'hi generen i l'impacte positiu que es pot induir damunt els valors naturals.

Al llarg de les jornades també s'exposarà el projecte de recuperació integral de les salines de la Concepció, al fons del port de Fornells, un espai de gran bellesa paisatgística i que està patint una degradació per abandonament. Un acord de custòdia del territori firmat entre la propietat i el GOB ha permès incorporar una sèrie de mesures ambientals al projecte, que ha iniciat la seva tramitació.

Les jornades es coorganitzen entre el Departament de Reserva de Biosfera del Consell Insular i el GOB, amb la col·laboració de diferents agents. Són una oportunitat per escoltar, debatre i compartir idees i projectes de futur per a Menorca i la resta del món.

Més informació i formulari d'inscripció clicant aquí.

Per ajudar a la difusió, veure cartells adjunts.

Podeu veure en el vídeo adjunt l'experiència del restaurant Aponiente. Es recomanen els minuts de 00:28 a 01:06 i del 17:00 al 20:15

Comentaris

Conec molta gent que vindria,

Conec molta gent que vindria, però es preu tira p'enrera. Estaria molt millor només fer ses xerrades, sense tant de menjar p'enmig, açò infla es preu supòs (ja que no és gens barat, només per butxaques selectes; acabaran anant es mateixos, o turistes eco-snobs) i tant d'anar d'un puesto cap a s'altre, d'excursioneta. Una pena.

Matrícula

Hola. Si tornes a mirar el formulari d'inscripció veuràs que ara hi ha l'opció d'assistir només un dia. Els llocs on es celebren les jornades formen part també del contingut de les mateixes.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.