Back to top

Nova finca incorporada a la Custòdia Agrària

Parella Vella és la darrera finca que s’ha compromès a desenvolupar la seva activitat agrícola i ramadera de manera sostenible i respectant el medi ambient amb la seva incorporació a la xarxa de finques del programa de Custòdia Agrària.

Situada al sud de Ciutadella, els germans Dani i Isaac gestionen aquesta finca d’unes 12 hectàrees d’extensió per fer una producció diversificada i amb certificació ecològica. La producció d’horta i fruita ecològica és la principal activitat del lloc, però no és l’única. L’activitat ramadera extensiva i dirigida amb 6 vaques menorquines, permeten la rotació de les terres i el seu adobament, a més de poder oferir la carn resultant al mercat. Sembren farratges per alimentar el bestiar.

El camp està a mercè de les ingerències del temps, i Parella Vella va ser una de les finques afectades per les fortes pluges del mes d’agost i el cap de fibló del mes de setembre de 2022. Durant aquests períodes de temporal es van perdre gairebé la totalitat dels cultius i diverses infraestructures, com els hivernacles, que permetien allargar la temporada de certs productes.

Després d’aquesta batacada ha tocat la reorganització i tornar a posar en marxa tota la producció, una tasca gens fàcil però necessària per a continuar l’activitat. En aquest sentit, formar part del programa de Custòdia Agrària encoratja i dona suport a la finca en aquesta remuntada i s’estableixen línies per anar treballant, com per exemple augmentar les zones amb flors per afavorir els pol·linitzadors que n'augmenten la productivitat.

La comercialització de la seva producció es fa a través de circuits curts, com la venda directa de cistelles setmanals juntament amb dues finques més o al mercat agrari de Ciutadella a través d’una altra finca. També podem trobar els seus productes a diverses botigues o en alguns menjadors escolars de Ciutadella.

El programa de Custòdia Agrària contribueix a compatibilitzar la viabilitat econòmica de l’activitat agrària amb la conservació dels valors naturals i paisatgístics de Menorca. Amb la suma de Parella Vella a la xarxa, ja en són 37 les finques professionals que es comprometen a unes pràctiques agràries sostenibles.

Si voleu tenir una visió global del programa de Custòdia Agrària, el següent vídeo l’explica de manera resumida en un minut. Els vídeos d’impacte mostren de manera més detallada les accions que es duen a terme des del programa.

Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca

Comentaris

Patella I per ells

Comparemos lo que hacen en esta finca y lo que hace un vecino que quiere forrar 10 hectáreas de placas solares construidas con gran liberación de gases y gastando los escasos minerales del planeta. 12 y 10. El GOB equidistante?.

Agricultura regenerativa

Hola, voldria saber, aprofitant aquesta comunicació i en referencia d´aquest tema de la custodia agrària, en saber que opineu sobre l´Agricultura Regenerativa. No només el GOB, en particular, sinó també la resta dels amics, gracies

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.