Back to top

Nou acord de custòdia amb Biniguarda Nou i Vell

Moment de la signatura de l'acord.

A principis del mes passat, el GOB signà un nou acord de custòdia amb Biniguarda Nou i Vell, situada al municipi d'Alaior. Bona part d'aquesta finca ha estat en desús els darrers anys, i ara, gràcies a l'empenta de dos germans torna a estar activa la gestió agrària.

La recuperació d'un lloc no és fàcil, hi ha molta feina a fer i a programar per al futur. Els esforços d'aquests joves van encaminats a cercar una activitat agrària responsable i viable que afavoreixi i millori els valors naturals d'aquest indret. Han apostat per la vaca menorquina, a fi de fer una gestió extensiva i poder vendre una carn de qualitat directament als consumidors a través de lots. Els bens i una zona dedicada a l'horta complementaran l'activitat.

Tant els propietaris com els gestors han vist en la custòdia del territori, una oportunitat per a donar un valor afegit a la finca i als productes que se'n derivaran. A més, també s'està tramitant la sol·licitud per a la certificació ecològica del lloc.

Amb aquest acord, ja són 24 les finques amb acord de custòdia a l'illa, 2008,23 hectàrees gestionades amb unes pràctiques agràries responsables i que fomenten la conservació del paisatge menorquí.

El projecte de custòdia agrària “Cultivant Sinergies” està cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER amb la col·laboració de la IAEDEN.

Comentaris

Enhorabona!

Miquel endavant per aquest acord que heu fet. Que tingueu molta sort i ànims!!!

Acuerdo de custódia

Tal como está el campo en estos momentos (agricultura y ganaderia) iniciativas como ésta, que intentan ayudar al sector a tirar adelante, es una buena ocasión para felicitarse y animar a que todo salga como uno espera. Un saludo y mucho ánimo.

renacimiento

renacer para que la vida sea mas agradable, para que los terrenos valdios se llenende vida. MUCHAS FELICIDADES y suerte.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.