Back to top

Mortalitat d'animals en carretera

Una gran part dels milers d'atropellaments d'animals silvestres que es donen cada any a les carreteres menorquines es podrien evitar si quan es fan intervencions es té en compte aquesta problemàtica.

El GOB ha dirigit un escrit al Consell Insular advertint que el projecte guanyador del tram Maó Alaior no recull els compromisos presentats en aquest sentit en l'Avaluació d'Impacte Ambiental.

Com és sabut, hi ha una discussió de fons respecte dels enormes impactes en consum de territori i canvi de paisatge diürn i nocturn que representen les rotondes de dos pisos que el Consell ha incorporat en aquest tram. Les polèmiques obres que s'han previst són objecte de campanya pública periòdica i mantenen el litigi per la via judicial.

Però com que l'equip de govern continua la seva tramitació, el GOB ha consultat el projecte guanyador i ha vist que no incorpora el compromís de construir passos soterrats i segurs per a la fauna silvestre, que si que figura en les mesures correctores presentades davant la Comissió de Medi Ambient. Per aquests motius, s'ha demanat que es rectifiqui.

Les carreteres que no incorporen mesures de previsió per a la fauna silvestre, actuen moltes vegades com a barreres pràcticament infranquejables per a moltes espècies. Dissortadament, cada any és molt freqüent a partir d'aquesta època veure diàriament eriçons que han mort sobre la carretera, o tortugues o d'altres animals.

Una bona part d'aquests accidents són evitables si quan es fan obres es preveuen algunes intervencions per conduir el pas de la fauna amb sistemes segurs. A la variant de Ferreries es van incorporar algunes d'aquestes mesures que sembla que estan donant resultats satisfactoris.

Comentaris

eriçons

siiii yo misma he atropellado a uno y te sientes fatal después. Me da una penaaaaaa. ¿podéis incorporar alguna foto de lo que hay en Ferreries para conocer a lo que hacéis referencia? me parece interesante! Graciassss

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.