Back to top

Mestres i cuineres junts a la jornada sobre Menjadors Escolars

Foto de grup al finalitzar el Showcooking
Treball en equip
Showcooking amb producte local i ecològic a càrrec del Tast de na Sílvia

Escoles arrelades al seu poble i entorn, obertes i compromeses amb el món. Aquesta va ser una de les reflexions fetes durant la jornada de Menjadors Escolars, Visió de Futur, que aquest dissabte es va celebrar al CEIP Sant Lluís i que ha estat organitzada pel Consorci Mestral-GOB.

La jornada va reunir a 11 persones de l'equip de cuina dels menjadors escolars i a 9 mestres d'un total de 9 centres educatius de Menorca, els quals tenen menjador escolar en funcionament. Aquesta jornada pretenia reunir a diferents agents de la comunitat educativa per tal d'afavorir un espai de trobada i de debat sobre la incorporació de productes ecològics i de proximitat als menjadors escolars, i com integrar aquests com a espais educatius i de coherència ambiental a les escoles.

Dos anys després de l'inici de la introducció de producte ecològic al menjador escolar del CEIP Sant Lluís, les gestores d'aquest, Ana Maria Llambias i Paqui Sintes, van explicar la seva experiència i com fruit de la seva motivació personal i del suport de la direcció de l'escola, aquest projecte avança dia a dia i pot ser model per altres projectes de centre semblants a Menorca. Àngela Pérez-Chuecos, mestra del CEIP Sant Lluís, va explicar com aquesta iniciativa del menjador s'integrava dins del projecte de centre.

Seguidament es va crear un espai de debat on es va reflexionar sobre els punts forts, dificultats i propostes d'acció per tal de donar pas als menjadors escolars sostenibles com a peça educativa dins dels centres. La participació de tots els assistents va ser molt activa.

Finalment la jornada va acabar amb un showcooking de Sílvia Anglada i Toni Tarrago, cuiners del restaurant amb certificació ecològica El Tast de na Sílvia, que van preparar diferents receptes amb producte ecològic de Menorca, demostrant així l'alta qualitat d'aquests aliments i la idoneïtat d'oferir-los als fiets i fietes de les escoles, amb unes receptes originals i a la vegada molt saludables.
La jornada va acabar amb un dinar de germanor degustant els plats cuinats i amb la il·lusió de seguir treballant en aquesta direcció, docents, equips de cuina, famílies, i associacions, tots junts.

Aquesta jornada ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Guillem Guifré-Colonya Caixa Pollença.

Comentaris

Jornades de menjadors escolars

Felicitar-vos per la nova iniciativa, i saludar especialment a les cuineres que ja van assistir a la primera jornada que vam fer plegats al 2012. Abraçades des d'Ecomenja i endavant!!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.