Back to top

Més festes sense plàstic. Compromís 2020

L’Associació de Vesins des Castell ha signat el compromís per organitzar les festes amb materials reutilitzables o biodegradables.

El GOB està impulsant una campanya entre organitzacions ciutadanes per tal que, quan s’organitzin festes, no s’emprin materials de plàstic d’un sol ús. Aquests materials tenen molt poca vida útil, però en canvi necessiten moltíssims d’anys per a degradar-se, de manera que acaben constituint un residu problemàtic.

Per fer front a l’epidèmia de plàstics que ja tenim al mar, s’està construint un front comú per intentar anar a l’origen del problema i mirar de canviar hàbits en el consum d’aquell plàstic que és fàcilment prescindible.

Aquest és el cas de la vaixella (plats, gots i coberts) que es solen usar per a fer festes. Quan la dimensió ho permet, és millor emprar materials que es poden tornar a utilitzar. I si no és possible optar per aquesta línia, llavors hi ha l’alternativa dels materials biodegradables.

A partir d’un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l’empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB servirà vaixella biodegradable a aquelles associacions que s’apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s’empra de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i restes de blat d’indi.

L’Associació de Vesins des Castell s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa i farà extensiu el compromís de no usar plàstic d’un sol ús a les festes que altra gent pugui celebrar en el propi local social.

La campanya contra els residus prescindibles es fa durant aquest any i el següent, amb la finalitat que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca que consumeixi elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.