Back to top

Més escoles compromeses amb la lluita contra el plàstic

A principis de març, l’escola d’educació infantil i primària Margalida Florit va adherir-se al #Compromís2020SensePlàstic amb el que ratifica el seu compromís a no emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a l’escola.

El #Compromís2020SensePlàstic és una campanya engegada pel GOB a mitjans de l’any 2018 i que busca eliminar el màxim d’objectes de plàstic prescindible, o que tinguin una alternativa més sostenible, de la societat menorquina.

Una de les indústries que més plàstic d’un sol ús genera és la indústria alimentària, i sobretot els productes que s’exposen als grans supermercats on fins i tot la fruita i la verdura vénen envasats en aquest material.

Tal vegada ara que tenim una mica més de temps, i que hem d’evitar grans aglomeracions de gent, sigui el moment de retrobar-nos amb les petites tendes de carrer, on en alguns casos trobarem tota casta de productes a granel. No només la fruita i la verdura, sinó també farina, llegums, fruits secs, mel o fins i tot sabons i detergents. En tots aquests casos, i seguint un mínim de normes de sanitat bàsiques, podem portar els nostres propis envasos de casa i evitar així tones de residus innecessaris.

En aquest propòsit de reduir plàstics innecessaris es podrien incloure les vaixelles que emprem en festes i celebracions. Aquest tipus d’objectes (gots, plats i coberts) poden ser substituïts per vaixelles reutilitzables, que es poden escurar i emprar infinites vegades. Per aquells casos en els quals les característiques de la celebració no permetin la recuperació dels materials, existeixen vaixelles d’un sol ús elaborades amb productes biodegradables, molt més respectuosos amb el medi ambient.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. Aquí trobareu un llistat de comerços que venen aquest tipus de vaixella a Menorca.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, com és el cas del CEIP Margarida Florit, a adherir-se a la iniciativa per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aprofitam per demanar màxima responsabilitat amb el control de guants de plàstic, que aquests dies s'usen molt per fer la compra. Per favor, si no els feu servir més, posau els guants a una paperera o contenidor. Aquests dies se'n veuen molts per carrer. Són plàstics lleugers, que amb el vent poden sortir fàcilment de la ciutat i acabar afectant el medi natural.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al #Compromís2020SensePlàstic.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.