Back to top

Més de 2000 persones ja han firmat per una carretera racional

La iniciativa de firmar per enviar escrits al President del Consell, demanant que les grans rotondes s'eliminin del projecte de la carretera general, continua creixent. Més de 2000 persones ja han firmat. T'hi pots afegir o convidar les teves amistats anant a aquest enllaç.

Ara és un moment molt estratègic per fer arribar pressió al Consell Insular. El projecte encara no està aprovat definitivament i han de resoldre les al·legacions que s'hi han presentat. Si les obres incorporen les grans rotondes previstes a diferent nivell, la percepció del paisatge de Menorca cambiaria completament.

Penseu que els projectes coneguts plantegen posar una gran rotonda situada sota la carretera, cada 3 quilòmetres aproximadament. Això implica que la carretera, que ara té entre 9 i 12 metres d'amplada, arribarà als 90 metres cada vegada que arribi a una d'aquestes rotondes.

Per aquests motius, i perquè tenim el convenciment que la carretera pot ser objecte de millores sense haver de fer la destrossa prevista, estem programant accions. Una és aquesta recollida de firmes. L'altra és la caminada per relleus aquest pròxim cap de setmana, dies 11 i 12 de maig.

El dia 11 es caminarà des de Ciutadella fins a Alaior. Podeu consultar els horaris i llocs previstos aquí. El diumenge dia 12 es caminarà des d'Alaior a Maó. Aquelles persones que no puguin caminar gaire poden afegir-se a la trobada en el Poliesportiu de Maó. I aquelles que no puguin caminar gens, poden anar directament a la Plaça Biosfera a les 12 hores.

S'ha demanat al President del Consell Insular que hi sigui per entregar-li un manifest i poder-li transmetre les alternatives viables que creim que hi ha. Si s'eliminen les grans rotondes soterrades, seria bastant fàcil consensuar el projecte d'intervenció.

Comentaris

per una carretera general més racional.

Desde el nostre petit pais us donem suport perque l´illa es conservi tal i com era ..... nosaltres venim cada any per el Juny desde el 1973i hem vist any rera any l´evolució de l´illa i veiem que només son 2 mesos Juliol i Agost que i pot haber-hi mes gent pero no tan per arribar al colapse....i pensá que s´ha de arribar a fer aquesta "macro"carretera.. .Perqué ens agrada tant el cami de Tramuntana o el cami del Kane ???? Perque es la Menorca autentica i conservada.....es molt correcte que es vetlli per la qualitat de vida de la gent de l´illa pero no amb aquests "macro projectes"... Fins el Juny.......

Per una carretera racional

Sóc una enamorada de MENORCA com estava l'any 2009, he vingut diverses vegades des de llavors, fins i tot m'hi he quedat a viure un temps. Vaig haver de marxar el novembre del 2012 per qüestions personals, però m'estim la Menorca que tenim ara. Què volen aquesta gent, que MENORCA s'assembli a tot allò que ens faria rebutjar-la ???? No tenen consideració. MENORCA ÉS UN PARADÍS! En què la volen convertir???

No entenc res

Disculpeu la meva incredulitat, peró el 90% o mès de les obres pùbliques a la peninsula estan aturades per manca de dobles, voleu dir que cada 3 km faran una rotonda d´aquestes caracterìstiques, disculpeu però jo no m´ho crec o es que algú vol embutxacar-se algo com sempre, aleshores esta dintre de la normalitat

carretera general

Carretera general? no serà que el que volen fer es una autopista? Embolica que fa fort, jo no sé per qué serveix l´aparatós títol de "reserva de la biosfera" si des de fa anys les autoritats "responsables" s´estan carregant el païssatge, una mica aturada la destrossa amb la crisi. Ho dic perque he pogut ser testimoni p.e. Les anomenades platges de Fornells amb apartaments vora l´aigüa, L´Arenal d´en Castell que s´anat convertint en un sorral envoltat de ciment, de la Galdana no hi parlem ,així un llarg etcètera de barbaritats ,que han nat destrossant el patrimoni natural de forma progressiva i amb l´únic criteri d´ampliar el número de llits i omplir-se les butxaques , sense cap altre mena de criteri. Ja veurem a on anirem a parar amb aquestes actuacions i d´altres sobre les que no puc estendrem, però que estan en la ment de gairebé tothom , excepte en els d´alguns polítics i especuladors, sense escrúpols .. L´únic remei per aturar aquestes malifetes es l´actuació cívica p.e. la moguda que es va fer per la reserva dels aigúamolls d´Es Grau , en el seu moment. Hem de recordar que el PP es el promotor de la nova Llei de costes que suposa donar carta blanca als especuladors i destrossar més si cap el paissatge de la nostra illa. Ens hem de mobilitzar.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.