Back to top

Més aparcament a Turqueta: ni legal ni lògic

Macarelleta 2012. Gent instal·lada darrera el cordò de protecció dunar.

El Consell Insular ha habilitat un segon aparcament per accedir a la platja de Cala en Turqueta, que a la pràctica duplica les places que existien. Aquesta actuació és contrària a la normativa vigent i a la lògica ambiental i turística. El GOB tramitarà avui la denúncia corresponent.

Habilitar més aparcament a la platja és relativament fàcil. Basta concertar una tanca i habilitar-la mínimament. El problema és que no podem ampliar les platges. Si feim aparcament pel doble de vehicles, no és difícil preveure que hi pot haver el doble de gent (estem parlant del mes d'agost i de Cala en Turqueta). I no hi cap més gent.

Per evitar aquests errors, es van tramitar al seu dia els Plans Especials de cada ANEI. La planificació aprovada per Cala en Turqueta parla d'un aparcament per un màxim de 120 vehicles. Amb la intervenció que ara ha fet el Departament de Mobilitat, n'hi caben 270. Abans de fer això, Turqueta ja era una de les platges que registrava més usuaris del compte. Què passarà ara?

La massificació derivada de tal actuació disminueix la qualitat turística i ambiental de les platges verges. En els estudis que es fan de densitats d'usuaris, cala en Turqueta ja apareixia com una de les platges més saturades de l'illa. En aquesta situació, donar facilitats per duplicar l'arribada de gent no sembla que pugui respondre a cap criteri de racionalitat ni d'estratègia turística de qualitat.

Però això no sembla que importi gaire a l'actual equip de govern insular. L'any passat el GOB va traslladar al conseller Alejandre la seva preocupació per aquestes dinàmiques i li va entregar fotografies de la gent instal·lada sobre les dunes protegides de Macarelleta, degut a l'ampliació que el Consell va fer de l'aparcament de Macarella.

No ha servit de res. Enguany hi tornen amb cala en Turqueta. I a més ho fan de manera il·legal, sense llicència, sense tramitació d'interès general. A l'estil dels promotors de l'antiga escola, primer fan les obres i després les intenten legalitzar. Tot un exemple per qui ha jurat complir i fer complir la llei.

El GOB demanarà avui per escrit que el Consorci Insular de protecció de la legalitat urbanística en sòl rústic obri expedient al Departament de Mobilitat del propi Consell Insular.

Comentaris

-

Hi ha coses que són discutibles, però en casos com aquests sa cosa és matemàtica, binària, 1 o 0, i de lògica quadrada. No és comprensible, tolerable ni acceptable que algú es pugui interposar a la lògica matemàtica: 1. Si una platja admet 100 persones, pots fer un parking per 100 persones, i llavors sa platja se t'omplira amb 100 persones + ses que vinguin a peu. 2. Si una platja admet 100 persones, pots fer un parking per 200 persones, i llavors sa platja se t'omplira amb 100 persones + ses que vinguin a peu: Vale, i ses altres 100??? La lògica a n'aquests els hi falla.

osabafaline@gmail.com

¿Pero quien vota a esos inútiles de políticos codiciosos "suicidas" de la gestión del territorio? Yo he dejado de ir a Menorca en estio, tras 30 años ininterrumpidos, por esas tropelias.

aparcament cala turqueta.

no es possible....jo i vaig ser aquest juny i ja hi habia molta gent es impossible per sentit comu fer la bestiessa d´ampliar l´aparcament , la gent no pot estar amuntagada a la sorra ..... es per la qualitat de la cala i del bany. i teniu raó quan pensas que aixi ja es obrir a que les coses es continuiin fent d´aquesta manera..... es un llastima, Menorca te moltes cales i platges i quan una esta plena es busca unaltre.... sempre a sigut aixi.

i allà on hi havia 2

i allà on hi havia 2 treballadors per guiar els cotxes pel seu bon aparcat, ara només n'hi ha un (a més cobra 3 euros l'hora i és considerat "discapacitat"), fent jornades de 10-12 hores sense temps ni per dinar (sic). Per altre banda, no 'sentén perque ho fan sense avisar ni demanar permís, quan des del gob deixen ben clar que si es fa així tots hi sortiem guanyant, inclús el propietari.

Cala

Mediocres, incompetents, insensibles per no dir que els hi falta un bull. Anar a Cala Turqueta o a qualsevol de les mal anomenades platges verges, de fet a l'estiu perdent la virginitat, és com anar a Benidorm o a qualsevol de les platges barcelonines. Idees peregrines per ments gairebé humanes.

Menorca

Només hi ha una explicació: l'anorreació de qualsevol espai de de terrer 'assimilat' per España (Castella). El genocidi s'ha de practicar a tots els camps: territori, idioma, costums, tradicions, paisatge... No s'atura davant de res. Tot s'hi val per abatre l'enemic. L'enemic és aquell que no xerra com ells. Menorquins: bona sort!

confundir las churras con las merinas

Estimada amiga. En Menorca somos muchos castellanoparlantes y tenemos el mismo derecho a hablar castellano que tú catalan!! Por otra parte coincido en que cada vez hay mas políticos por la masificación, y muchos de ellos hablan catalán (aunque como ya he dicho esto no tiene nada que ver). NO AL APARCAMIENTO...y yo hablo en ESPAÑOL

cala turqueta

voldria dir moltes coses però em quedo amb el comentari que ha fet Josep Maria Mar ... EXPEDIENT AL CONSELL INSULAR. Escolteu al poble colla de G..........

cala turqueta

És el primer que vaig pensar, "qué pasará amb la platja i els seus voltants quan la pressió de les persones estigui per sobra del que es pot suportar?". Cada dia em sorprén més que els nostres polítics siguin tan rucs. De veritat creuen que ampliar l'aparcament vol dir millor qualitat rurística??? Per favor, senyors polítics, les coses tenen un sostre per a la seva conservació mediambiental,i tot i que ho diem a diari i a crits, tornem a repetir-ho: "LA GENT VE A MENORCA PER QUE ES UN INDRET NATURAL I BEN CONSERVAT", ... Haviam si ho aprenen. Amics del GOB, si recolliu firmes o necessiteu presència a algún lloc per fer força, ens ho feu saber que anirem tots.

de nou el territori

Companys que feu que el GOB sigui un far, no els deixeu! poseu denúncia i com diu Antonia: ens hem de movilitzar signant o presencialment!

Turqueta

Volen que Turqueta sigui un Lloret o un Calella de la Costa i quan ho aconsegueixin ells agafaran i marxaran a una altra illa de la Mediterrània a gaudir de la platja.

una altre volta de turketa

Aleee un damunt s altre a sa platja..!! Arribar fins s aigua será tota una proesa....no se si anar a fer una foto i enviar-lis als Tour..la nova imatge de Meollorca ...

cala en turqueta

en hi ha per plorar! quins politics, en vés de sol·lucionar problemes en fan de nous, amb sa gran repercusió que implica x sa nostra estimada "roqueta". Menorca estimada, qui t'ha vist i te veu...

Hi van...

Anem sumant barbaritats,una darrera s´altra,ens anem carregant la illa i això que estem en crisis econòmica , que si no... Això d´agitar l´eslogan de reserva de la biosfera , aviat es convertirà en una qualificació buïda de contingut, gràcies als nostres polítics. Com sa gent no agafi conciència de sa situació estem fotuts . Grans rotondes, autopistes per recòrrer la distància de maò a ciutadella , ampliació de zones i terrenys urbanitçables, llei de costes per cobrir de ciment la vora del mar i el port de Ciutadella? Això ho debem a uns polítics malversadors i cobdiciosos. Per cert ,sa gavina es un ocell oportunista i carronyaire.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.