Back to top

Menorca en l'Acció Mundial contra el Canvi Climàtic

Cartell de la concentració a Menorca

El GOB s'adhereix a la concentració contra el canvi climàtic, convocada per aquest diumenge 21 a les 13 h a la plaça de l'Esplanada de Maó. Forma part d'una campanya a nivell mundial per demanar als governants que acordin mesures reals en el sí de les Nacions Unides per afrontar aquest gran problema. La campanya internacional s'ha convocat a través de diferents xarxes socials, on es pot signar l'adhesió a nivell particular, com per exemple Avaaz.

Aquest és l'escrit de la convocatòria:

ACCIÓ MUNDIAL CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Diverses organitzacions mundials fan aquest dies una crida a la ciutadania dels pobles del planeta amb ocasió de la Cimera d'Emergència sobre el Clima amb la que l'Organització de les Nacions Unides ha convocat  als representants polítics de tots els països per demanar el seu compromís real i ferm de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (EH) davant la situació de perill d'acceleració del canvi climàtic.

Els darrers informes científics assenyalen que amb l'augment global de les emissions i de la temperatura que s'estan donant, es pot posar en marxa un mecanisme de retroalimentació de l'EH, en alliberar el metà que es troba a la tundra. Aquesta és una de les més greus amenaces a la que ens enfrontam, juntament amb l'acidificació dels oceans i les grans inundacions i sequeres.

Centenars de milers de persones sortiran al carrer en centenars de països en la major mobilització popular pel clima vista fins ara. A Menorca també volem participar en aquest esdeveniment històric i tenim raons de pes per fer-ho. La nostra illa, malgrat ser una Reserva de Biosfera no ha fet els deures en la qüestió de la reducció d'emissions, que provenen no tan sols de l'energia elèctrica  produïda amb combustibles fòssils, sinó també del transport motoritzat terrestre, marítim i aeri, de l'agricultura industrial intensiva, de la construcció d'habitatges i grans infraestructures, del canvi d'usos del sòl, ....

La ciutadania s'està mobilitzant arreu del món per demanar als polítics que prenguin les mesures globals, estatals, nacionals i locals adients per evitar un augment de temperatura superior als 2º C davallant les emissions de carboni a cero, en un procés de canvi de model energètic cap al 100% d'energies renovables netes, l'única solució d'aquest immens problema.

Per tot açò demanam a totes les entitats ciutadanes i a la gent de Menorca que acudeixi a la concentració que es farà el proper diumenge 21 de setembre a la Plaça de s'Esplanada de Maó a les 13 hores, mostrant la seva creativitat i suport en aquesta acció mundial pel clima. Tanmateix vos demanam que difongueu aquest article i que signeu la petició per internet a qualsevol de les xarxes socials que la convoquen: avaaz.org, peoplesclimate.org, 350.org,...

Marta Tort, Begoña Oquiñena

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.