Back to top

Manifest Sense Límits No Hi Ha Futur

Un manifest per a demanar que es posin límits a la degradació territorial i ambiental de les Illes Balears s'ha posat en circulació. Us animam a signar-lo.

Fa temps que la manca de límits en què es basa l'actual sistema econòmic va donant mostres de no poder-se mantenir. A nivell global, aspectes com el canvi climàtic, la contaminació generalitzada dels oceans o la reducció progressiva de les grans masses forestals ens ho recorda.

A nivell local, la saturació turística de platges i carrers, la baixada i contaminació dels aqüífers, l'enorme dependència energètica dels combustibles fòssils o les dificultats per gestionar el volum de residus que es generen, també en són mostres.

Fa devers cinquanta anys que va començar una gran transformació a les Illes Balears, quan es va fer l'aposta econòmica pel turisme. Menorca es va incorporar un poc més tard que les illes veïnes, i sempre hem pogut veure què podia passar simplement observant allò que va succeint a Mallorca o a Eivissa.

Malgrat que a Menorca es va poder avançar més en el control de noves urbanitzacions o de creixements residencials en sòl rústic, el nivells de massificació que s'han viscut aquest estiu a l'illa han començat a obrir els ulls a molta gent. No només hi havia queixes dels residents, sinó també de visitants habituals que estan detectant la degradació de Menorca quan les platges emblemàtiques queden plenes a primera hora i hi ha carrers on costa de circular.

L'efecte negatiu d'aquesta sobrepoblació a terres mallorquines i eivissenques es multiplica per molt més. Si aquest ha de ser el futur, caldrà treballar per a canviar-lo.

El manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur busca fer una crida ciutadana i demanar coratge als actuals governants perquè prenguin decissions que impedeixin aquesta degradació progressiva de l'arxipèlag. Passeu la veu a les vostres amistats.

Comentaris

Adhesió #SenseLímitsNoHiHaFutur

Bon dia, voldria saber si com a entitat també us hi heu adherit. Ja que a part de les adhesions individuals també en hi ha de col.lectives i no apareix el nom de GOB Menorca, sí el de Mallorca i altres organitzacions menorquines. Agraïria una resposta. Salutacions, Sara Casero

menorca turística

Vaig treballar i viure a menorca fa més de quaranta anys, i he tornat sovint. Aquest estiu uns amics em van recomanar no anar-hi, tindràs un disgust varen dir-me. Tingueu cura del vostre tresor !!! just palma de vic

El dret individual a conèixer

El dret individual a conèixer i admirar allò que a tants d'altres agrada topa amb la necessitat de defensar "allò" que tant agrada. Com ho podem fer? Penso que no hi ha resposta. Lamentablement és com intentar aturar pacíficament les conseqüències del "crecet y multiplicaros". Jo també he estimat profundament el vostre territori, però " si és que hi ha cases d'algú....! Poseu la música1.Malgrat tot cal aturar-ho.

el suicidi de Menorca

El que ha trigat milers d' anys en formar-se, les nostres meravelloses platges, ho destruirem en quatre dies. És el suicidi de Menorca al q esteim assistint i sembla q ens costa reaccionar.

menorca bella

Per descomptat que cal signar el manifest i segurament fer més accions però visc a l'illa i tristement sembla que només els doblers manin. Els que en tenen i en volen més han de ser analfabets roíns que no saben que la Terra és la nostra casa.

No hi ha més excuses!

Si no canviam sa mentalitat de només fer sous, no anirem a enlloc. Comencem a aplicar es coneixements que tots tenim per fer una societat de ses Illes responsable amb so seu entorn. Cuide'm sa nostra casa, tenim unes meravelles, siguem intel.ligents!!!!

Having been coming to this

Having been coming to this BEATIFUL ISLAND for the last 21 years at least twice a year we have seen a vast deterioration of services being carried out. Pavements that were broken 21 years ago remain broken to this day. It seems that there was more concern about putting speed humps on the roads and a few years later removing them altogether. What a total waste of money and resources that could have been spent on more worthwhile projects. Also I think that an opportunity was missed to STOP every hotel turning their establishments into All Inclusive hotels hence ruining the local communities and their smaller businesses with so many of them having to close and so many friends lost.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.