Back to top

Manifest per la carretera general de Menorca

MANIFEST PER UNA CARRETERA SEGURA I INTEGRADA

El Consell Insular ha anunciat unes intervencions sobre la carretera general que implicarien uns impactes paisatgístics enormes. Nombroses persones creim que és possible incorporar millores sobre la carretera sense fer-ho incompatible amb el valor paisatgístic que fins ara ha conservat. I demanam la col·laboració del màxim de gent per aconseguir-ho.

L'equip de govern del Consell planteja prohibir els girs a l'esquerra sobre la carretera, i ho pretén solucionar amb unes infraestructures per a fer canvis de sentit que es projecten com a grans rotondes a un nivell inferior a la carretera, amb la qual cosa cal construir carrils addicionals a cada lateral, per accedir o sortir d'aquests passos inferiors. A la pràctica, això vol dir que l'actual carretera, que té entre 9 i 12 metres d'amplada, arribarà als 90 metres cada 2 o 3 quilòmetres.

La carretera general és també el principal mirador des d'on les persones residents i les visitants veim principalment Menorca. Si la carretera es dota d'aquests passos inferiors combinats al llarg de la via, la percepció paisatgística de l'illa canviarà dràsticament.

El paisatge de Menorca és una de les seves característiques fonamentals, que aporta qualitat de vida a la població que hi viu i representa un gran atractiu diferenciador per a la gent que ens visita. Noltros creim que ja ha passat l'època de les grans obres públiques, que han acabat generant un deute enorme i unes grans dificultats de manteniment posterior. Per això apostam per altres sistemes segurs, que existeixen i són molt manco impactants i també més econòmics.

Demanam al Consell Insular que reconsideri els projectes de millora de la carretera general. Que recordi que el projecte que va guanyar el concurs d'idees, no incorporava cap rotonda a diferent nivell i, per tant, aquestes infraestructures no responen a criteris tècnics sinó polítics.

Demanam que s'aposti per la seguretat però sense les intervencions desmesurades que generen polèmiques dins la societat i que, a més, són contràries a les normatives vigents.

Sol·licitam al President del Consell que faci honor al compromís de Menorca amb la sostenibilitat. Que els projectes sobre la carretera general siguin coherents amb la declaració de la nostra illa com a seu mundial del desenvolupament sostenible. Reclamam que s'eliminin les grans rotondes i que s'aposti per solucions integrades en l'entorn.

Ens estimam Menorca i la seva gent. Volem una carretera segura, però sense perdre el magnífic paisatge que fins ara hem sabut conservar.

Maig de 2013

 

  • Si voleu donar suport a aquestes idees, podeu firmar aquí.
  • I recordau que dissabte dia 11 i diumenge dia 12 de maig, hi haurà caminada fins la Plaça Biosfera per reivindicar que no destrossin la carretera general. No us perdeu.

Comentaris

Carretera

Tot plegat un joc de despropòsits. No pararan fins que aconsegueixin el desdoblament de la carretera general, és l'objectiu del il·lustre general Alejandre. El territori els importa ben poc. La qüestió és que a l'agost no hi ha retencions, pel turisme ens podem vendre i malmetre el territori i amb l'avinguda dels russos la cosa anirà a més.

carretera general

cuant auesta isla sigui un bloc de ciment ¿qui es pensen que vindra? per trobar lo mateig que altras puestos no fa falta pagar un pasatje. per cert a uns preus superiors a las altras illas

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.