Back to top

Manifest contra la contaminació ambiental de Menorca

La Sindicatura de Greuges de Menorca ha iniciat una campanya de recollida d’adhesions per a demanar un control efectiu de la contaminació atmosfèrica produïda per la central tèrmica del port de Maó. Tothom s’hi pot adherir.

Si voleu firmar el manifest, clicau aquí

La Sindicatura de Greuges atén totes les queixes presentades pels ciutadans i associacions de l’illa en relació amb l’actuació del Consell Insular de Menorca. D’acord amb el seu reglament, també ha d’actuar per pròpia iniciativa quan entengui que es produeixin situacions que vulnerin els drets dels menorquins.

La central que abasteix l’electricitat de Menorca funciona amb fueloil i gasoil, de tal forma que genera unes emissions molt preocupants d’òxids de carboni, òxids de nitrogen, sofres i partícules. Aquest impacte sobre el medi fa estona que es troba en discussió i s’ha incrementat per l’existència d’articles científics que senyalen aquesta instal·lació com a responsable d’efectes importants sobre la salut de les persones.

Per aquests motius, diversos organismes estan treballant per a millorar la situació, però tots els anys que hem passat amb les energies renovables frenades a nivell d’Estat han mostrat la capacitat de l’entremat energètic per a frenar els canvis.

L’alternativa per a poder disposar d’energia i a la vegada disminuir l’efecte negatiu actual passa per desplegar de manera significativa les energies renovables i també per canviar els combustibles actuals de la central cap el gas.

Perquè això es faci realitat, és molt important que la ciutadania també es mobilitzi.  El GOB ha signat l’adhesió al manifest promogut per la Sindicatura de Greuges i volem animar al màxim de persones (també a altres organitzacions) a fer-ho. A més, es pot ajudar difonent aquesta notícia amb les amistats.

L’adhesió es pot fer clicant aquí.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.