Back to top

L'Orfeó Maonès, amb les festes sense plàstic

L’Orfeó Maonès posa fi a les vaixelles de plàstic d’un sol ús signant el conveni pel “compromís 2020”. D’ara endavant l’entitat es compromet a fer servir tan sols materials reutilitzables o biodegradables a les seves celebracions.

Aquesta campanya del GOB, que es va obrir a través de la nova línia de medi marí, pretén eliminar el màxim de materials de plàstic no reutilitzables de la societat menorquina.

El plàstic, creat per disposar de materials resistents i perdurables, ha esdevingut el material mono-ús més emprat arreu del món. Això ha creat un problema a escala global a l’hora de gestionar perquè es generen molts de residus de llarga durada i molta d’aquesta brossa acaba al medi terrestre o al mar. És el cas de les vaixelles de plàstic d’un sol ús (gots, plats i coberts), les quals és molt fàcil que un cop de vent les acabi arrossegant i dipositant a les nostres costes o al fons del mar.  

Envers aquesta problemàtica, el GOB proposa un canvi d’hàbits i una conscienciació a l’hora d’emprar plàstics d’un sol ús, que poden ser fàcilment substituïts per opcions més sostenibles. Per exemple, en el cas de les celebracions, la millor opció de vaixella la trobem en els materials que es poden tornar a utilitzar, tot i que si les característiques de la festa no permeten netejar i recuperar els materials, llavors tenim alternatives de materials biodegradables d’un sol ús.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, està permetent que el GOB serveixi vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

És una gran passa que institucions culturals com l’Orfeó Maonès es sumin a la iniciativa per tal que l’any 2020 no quedi quasi ningú a l’illa consumint elements de plàstic d’un sol ús.

A part de les associacions, també animem a comerços de tota l’illa a oferir aquest tipus de productes per a poder informar les associacions i usuaris particulars que s’estan comprometent amb la causa i necessitaran proveïdors.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.