Back to top

Lluna plena en la pròxima excursió talaiòtica, el dissabte 2 de setembre

Casa medieval del s. XIV que s'ha excavat
Recinte de taula

Reprenem les excursions del cicle Som Talaiòtics? amb un itinerari nocturn, aprofitant el ple de la superlluna. Serà el dissabte 2 de setembre. El pleniluni haurà estat just dos dies abans, amb l’anomenada lluna blava d’agost. Caminarem uns 6,5 km amb aquesta llum fins arribar a Torralba d’en Salort, on ens rebrà la seva imponent taula. Ens explicaran els resultats de les recents excavacions dels Amics del Museu de Menorca a la casa del segle XIV situada en aquest jaciment, testimoni de l’ocupació d’un mateix espai durant mil·lennis. L’activitat durarà entre les 19 i les 23:30 h.

Torralba d’en Salort és un dels jaciments prehistòrics més grossos i visitats de Menorca. Destaca per la seva taula monumental, però compta també amb moltes altres infraestructures construïdes des de l’època naviforme fins la medieval. Hi ha dos talaiots, coves d’enterrament, sales hipòstiles...

En aquesta ocasió ens centrarem especialment en les restes d’una casa medieval, del segle XIV, que s’està estudiant actualment. Els responsables de les excavacions dels Amics del Museu de Menorca ens explicaran els detalls de les seves troballes d’aquest habitatge que ens parla de l’ocupació cristiana just després de la conquesta de l’illa el 1287.

La concentració al punt de sortida serà el dissabte 2 de setembre a les 19 h i es preveu acabar cap a les 23:30 h. La dificultat de l’excursió és mitjana-baixa. Hi ha alguna pujadeta i qualque tram de camí irregular. L'excursió és gratuïta, però hi haurà un servei de bus de retorn, que costarà 6 €. Podreu veure la informació detallada d'horaris, lloc de trobada i condicions quan faceu la inscripció. Podeu APUNTAR-VOS EN AQUEST FORMULARI. Per qualsevol dubte podeu cridar al 971 350 762 en horari d’oficina, o escriure en qualsevol moment a info@gobmenorca.com.

Les excursions del programa Som Talaiòtics? s'organitzen de manera conjunta entre els Amics del Museu de Menorca i el GOB, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

 

Comentaris

Lluna blava d’agost

Jo no podré ser-hi, peró us acopanyaré en l’esprit desde l’Empordá. Allá tambe será blava ,platejada i deixara son camí sobre la Mar.

Bus des de Maó?

L'excursió és a peu, i no surt des de Maó. L'autobús només és de tornada des de Torralba al punt d'inici de l'excursió. Per més informació tenim el telèfon 971 350 762.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.