Back to top

Líthica i el GOB renoven la seva col·laboració

Firma del nou conveni a la seu del GOB

La Fundació Líthica-Pedreres de s'Hostal i el GOB han fet coincidir el dia del medi ambient amb la signatura d'un nou conveni per tal d'actualitzar la seva col·laboració, que es remunta a 1996. Des de llavors, Líthica ha fet possible l'existència i la feina del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, que està ubicat a la Pedrera de l'Alzina i que a partir del mes de juliol s'obrirà al públic.

La redacció d'un nou conveni obeeix a la voluntat d'adaptació a la nova situació actual, tant de Líthica, ara reconvertida en fundació, com del Centre de Recuperació que necessita obrir-se al públic per difondre millor la problemàtica d'accidentalitat de la fauna silvestre, l'esforç que comporta intentar pal·liar-la i també la necessitat d'obtenir recursos per a poder mantenir els seus objectius.

Com a resultat del nou conveni, el Centre de Recuperació es podrà visitar a l'estiu dins el recorregut per les pedreres de s'Hostal. Aquestes pedreres són un espai recuperat de gran valor etnològic, i també natural. Líthica ha tingut especial cura en afavorir la presència i cria de diferents espècies d'ocells a les seves parets imponents, com els xòrics (vegeu el conte que acompanya aquesta nota).

L'hospital d'animals silvestres del GOB funciona des de 1998 a les pedreres de Líthica. Al llarg de la seva història ha atès més de 3.400 animals accidentats, i ha recollit més de 10.400 tortugues de terra provinents de cautivitat. La seva obertura al públic complementarà l'itinerari de visita de les Pedreres de s'Hostal a partir del mes de juliol, i s'espera que pugui ajudar a finançar la feina d'atenció i recuperació dels animals.

La forta baixada de finançament públic del Centre de Recuperació ha obligat al GOB a cercar altres fonts de finançament i a fomentar la feina amb voluntaris. L'obertura al públic es suma a la campanya d'apadrinament, per la què qualsevol persona pot ajudar a realitzar la feina d'atenció a la fauna amb una ajuda econòmica.

Comentaris

GOb i Lithica.

Des de el respecte a la natura des de l'amor al art. Allà on la conciencia i la bellesa es troben. GOB i Lithica.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.