Back to top

L'exposició de Son Bou ha cobert la resta del contenciós judicial

Una de les obres que ha format part de l'exposició
Projecte d'ampliació dels hotels

Centenars de persones han visitat l'exposició Son Bou Act, han adquirit obres d'art i han fet donatius. Això ha permès acabar de cobrir, amb 5 dies, la necessitat de fons econòmics per sufragar la via judicial iniciada pel GOB. L'entitat demana a les institucions públiques que també treballin per evitar l'ampliació dels dos enormes hotels de la platja.

Els hotels de Son Bou son un dels impactes paisatgístics més considerables que s'han fet al litoral de Menorca. Construïts als anys setanta, l'empresa promotora va presentar en 2017 un projecte que preveu mantenir l'alçada de 12 plantes de les dues torres i aixecar també cinc pisos més de construcció al costat i al mig de les mateixes. Això provocaria un efecte pantalla enorme.

El GOB va detectar que els hotels mai van complir amb el requisit de superfície de parcel·la a què obligava la llicència dels anys setanta, la qual cosa situaria les edificacions en un règim d'il·legalitat i no es podrien acollir a la Disposició de la Llei de Turisme que els permetria fer l'ampliació presentada. Per aquest motiu la tramitació està aturada des de fa sis anys.

En 2022, l'empresa va presentar una petició per segregar i agrupar parcel·les, amb la intenció de sumar més m2 edificables i així legalitzar les actuals construccions. Però des del GOB es considera que s'han agafat zones verdes que s'han comptat com a edificables. Aquest és el motiu d'haver iniciat la via contenciosa administrativa, després que l'Ajuntament d'Alaior hagi desestimat, per silenci administratiu, la revisió de tal operació.

El GOB considera que no és de rebut que, al temps que estem, es pretengui ampliar encara més unes edificacions tan enormes com els hotels de Son Bou, en primera línia de mar.

L'entitat lamenta que les institucions públiques no estiguin treballant per intentar reduir significativament l'impacte dels hotels, en tost d'aplicar silenci i opacitat a un projecte que pretén incrementar molt l'afectació paisatgística sobre la platja més gran de Menorca. Es demana que l'actitud canviï.

A la vegada, es vol agrair molt sincerament la col·laboració desinteressada de més de 50 artistes que han cedit obres, d'aquells que han ajudat a fer les activitats complementàries a l'exposició (de teatre, poesia i glosat) i a totes les persones que han respost a la crida ajudant a que les despeses judicials no siguin un impediment per defensar l'illa.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.