Back to top

L'expedient reservat de la carretera

economiaclara.wordpress.com

El passat mes de juny, qualque responsable del Departament de Carreteres del Consell Insular va decidir que l'expedient de la carretera general, que tramita una administració pública amb doblers públics, deixaria de ser accessible al públic.

I des del mes de juny, el GOB ha dirigit ja tres escrits al Conseller Alejandre demanant poder consultar aquest expedient, sense que encara hagi estat possible. Aquesta manca de transparència vulnera els drets que les lleis donen als ciutadans i no fa presagiar res de bo.

Veient aquest hermetisme institucional per impedir un tràmit que és molt habitual en qualsevol administració, cal demanar-se els motius o els raonaments que condueixen a impedir l'accés als papers oficials dels projectes que s'estan preparant per la carretera general.

És cert que la part que ja es coneix provoca molts dubtes a totes les persones que ho ha pogut consultar. Quan el Consell Insular (amb l'equip que ara governa) va convocar el concurs pel tram de Maó a Alaior, ho va fer amb un Plec de Condicions Tècniques que només preveia dues rotondes (al mateix nivell de la carretera), una en el creuer cap a l'aeroport (ja existent, però que s'ampliava) i l'altra a l'entrada d'Alaior.

Aquestes mateixes intervencions (les dues rotondes al mateix nivell) eren les que incorporava també el projecte que va ser elegit guanyador després de convocar un concurs públic. El projecte elegit afegia millores a l'entrada de l'Argentina i en el camí de Rafal Rubí, a més de l'ampliació de vorals i algun carril d'avançament. Tot plegat, era bastant lògic.

Però sense saber el perquè, ni per iniciativa de qui, aquell projecte guanyador, raonable i que complia amb el què havia marcat el propi Consell Insular, va canviar radicalment. En tost de dues rotondes, ara en té sis, i totes són enormes. Quatre d'elles són rotondes a diferent nivell, amb la qual cosa obliga a fer ponts, a elevar la carretera i a construir carrils a cada banda d'accés i sortida. Una de les rotondes es fa a un lloc on no hi ha cap entrada ni camí...

De manera que resulta de gran interès poder veure la resta de documentació, perquè diu la llei que les actuacions de les administracions públiques han d'estar correctament motivades.

Els estaments públics estan obligats a facilitar l'accés als ciutadans a la documentació d'aquells temes on són part interessada. Així està regulat en la legislació estatal i en la legislació europea. Fins i tot, la llei diu que les unitats administratives adoptaran les mesures oportunes per remoure els obstacles que impedeixin, dificultin o retardin l'exercici ple dels drets dels interessats.

Idò això. Ja fa molts de dies que ha acabat el termini de rebre resposta. Fins quan continuarà aquest exercici d'amagar les coses que són de tots?

Comentaris

democràcia?

Com diu en Joan Pons a Pedraules: "Dime de que presumes y te dire de que careces", el pp sempre amb la boca plena de sa paraula democràcia (en realitat vivim en una partitocràcia+plutocràcia), i no deixen ni llegir uns papers públics. Se'ls podria denunciar per açò? Estic segur que sí.

expedient de sa carretera

El que més gràcia en fa en el temps que tè majoria absoluta el PP. precisament és la manca de transparència i per acabar de arrenjaru la dictadura que aquest partit porta orgullosament com enyorança d'un temps passat. Andreu

Doncs si hi ha un

Doncs si hi ha un comportament il·legal cal demanare el recolzament de la justicia. Això s'ha de denunciar també al jutjat. Esperar que el tarannà d'aqueta gent canvii és demanar "peras al olmo"

I més incongruencies!!!

Menys mal que hi ha el GOB !! però al marge de protestar teoricament, no podem passar a alguna acció? "¡Basta ya que el ambicioso mande!"

intransigència

No es pot esperar altra cosa d'aquells que la seva conducta no obeeix a principis democràtics sino al "mando y ordeno " avalat pels vots...

Change.org

Perquè no s'ha començat una campanya de recollida de signatures a través de Change. Org? Es recollirien milles en pocs dies ja que ningú vol aquest disbarat de carretera.

Rotondes

No hem d'oblidar les responsabilitats que va tenir en el passat el senyor Alejandre. A l'exercit els temes no es debaten, els temes s'executen per ordeno i mando, ho sabem bé els que vam haver de fer la servei militar obligatori. Després de molts anys exercint càrrecs a l'estament militar, entenc que deu ser difícil deixar de banda els tics autoritaris. Això pot explicar l'actitud del senyor Alejandre respecte al tema de les rotondes.

Democràcia ?

Tot el que es fa amb diner públic ha d'estar a la vista pública.No saben què és ni ho volen saber, que la responsabilitat d'un càrrec polític ha de respondre a la veritat. Aquí hi ha interessos amagats.

Hi van ...

Aquesta gent no descansa, ja sabem que sa gavina es un au oportunista i carronyaire. El contuberni entre es govern i les empreses de construcció es un dels seus grans negocis i son els que han provocat en gran mesura la crisi que estem patint malbaratan es doblers públics. Davant d´ aquesta prepotencia i autoritarisme militaroide hem de mobilitzar i concienciar a l´opinió pública per totes les víes i portar l´assumpte als tribunals. Aviat passarà com al llevant espanyol ,s´han carregat una bona part de sa costa Aqui la cosa encara te un futur pitjor si aquests malfactors i podrits continuen en poder.

the needs of the Island

The money for the Round About should be changed into the money for ecological farming. If this is happening, the Island will get good drinking water without nitrates. A healthy earth will be a filter for the water. No more buying plastic bottled water. Free healthy water is a human right. Priorities come first.

El mal govern

No se'm acut què puc dir. Només afegir la meva protesta al munt d'opinions ja expressades. Fora el mal govern!

Anar als tribunals

Fins ara només amb la protesta no hem aconsseguit rés, per tant crec que ha arribat el moment de acudir als tribunals per denunciar aquestes actituts manifestament il.legals. Vosaltres (GOB) com a entitat que encapçala el moviment ciutadà de protesta podeu enjeguar aquest procés i, a la vegada demanar el suport de tothom que vulgui -ja que tot plegat tindrà un cost económic-, segur que molta gent respondrà. A aquestes alçades, crec que es l'unica manera d'aturar aquest desastre que es vol cometre. Salutacions i endavant. MELOUSSA

Reglament de participació Ciutadana

No és només la legislació espanyola i europea que regula l'accés a la informació d'expedients públics. El pròpi Consell té un Reglament de Participació Ciutadana, aprovat per unanimitat amb els vots a favor de tots els grups polítics, inclòs el PP que regula la relació dels ciutadans amb el CIM. Preveu la participació dels ciutadans al Ple, la consulta d'expedients, entre d'altres. Per començar, seria bò repassar-lo i tirar endavant totes les accions que allà s'hi preveuen.

carretera general

Totalmente en desacuerdo con el desatre que pretenden hacer 6 rotondas y solo el tramo de mahon alayor ya han destrozado las otras islas y menorca que todavia intentamos conservar quieren hacer este desastre 6 rotondas el desastre que esto supone para el medio ambiente de nuestra preciosa menorca en contra rotundamente con la contruccion de esto dejen de especular y respeten y escuchen a la gente que realmente queremos a menorca

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.