Back to top

L'església anglicana amb la lluita contra els plàstics

L’Església Anglicana de Menorca s’adhereix al Compromís 2020. L’entitat, que organitza nombrosos esdeveniments durant l’any, ha firmat el conveni amb el que es compromet a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús durant els seus actes i celebracions.

No fa gaire s’ha descobert que els residus plàstics, durant el seu lent procés de degradació, alliberen nombroses substàncies químiques que són nocives per als organismes i per als ecosistemes. Entre aquestes substàncies, es troben el metà i l’etilè, dos potents gasos d’efecte hivernacle que són expulsats pels plàstics en estar exposats a radiació solar.

Tenint en compte que cada any arriben al mar més de 8 milions de tones de rebutjos plàstics, podem deduir que els nostres oceans s’estan convertint en una font important, no registrada, de gasos d’efecte hivernacle. El mateix estudi conclou que el pitjor enemic del clima és el polietilè, emprat en les bosses de la compra i en la majoria dels objectes de plàstic d’un sol ús que es consumeixen diàriament.     

Per aquest motiu, fa prop d’un any que el GOB impulsa una campanya que vol reduir o eliminar el màxim de materials plàstics no reutilitzables a Menorca com a màxim en 2020, començant per les vaixelles de plàstic d’un sol ús emprades en festes i celebracions. 

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Si ets membre o coneixes alguna entitat que podria estar interessada a adherir-se a la iniciativa, us animem a contactar amb nosaltres i informar-vos. 

Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.