Back to top

L’escola de Sant Climent amb les festes sense plàstic

Seguim sumant associacions al #Compromís2020. En aquest cas les associacions de mares i pares vinculades a l'Escola Infantil de Sant Climent han firmat el conveni amb el qual es comprometen a no tornar a emprar vaixelles d’un sol ús a les seves festes i celebracions.

La campanya iniciada pel GOB fa gairebé un any, i que vol eliminar per 2020 el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat menorquina, ja compta amb una trentena d'associacions i entitats adherides.

Ens trobem en plena temporada estival, una època en la qual aprofitem per visitar i gaudir de les platges que ens regala l’illa. Tot i que aquests últims mesos s’han realitzat nombroses actuacions de neteja de litoral per part de diferents entitats (el GOB en va fer una no fa gaire i vam recollir més de 125 kg de residus plàstics) seguim trobant tota mena d’objectes de plàstic a la costa.

S’estima que al mar Balear hi ha surant 35.000 kg de plàstic. Si tenim en compte que només el 15% d'aquest material queda surant, això significa que hi hem d’afegir gairebé 200.000 kg que hi ha al fons del mar i dipositat a les costes del nostre arxipèlag.

Per moltes neteges de platges que fem, els nombres seguiran augmentant si no fem una reflexió i un canvi en els nostres hàbits de consum. Un exemple molt fàcil el trobem en les vaixelles de plàstic fi emprades en actes, festes i celebracions. Tot i que l’opció més sostenible sempre serà la d’emprar materials reutilitzables, si les característiques de la festa no ho permeten, podem adquirir vaixelles d’un sol ús fetes amb materials biodegradables.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

Les organitzacions que estiguin interessades a afegir-se a aquesta iniciativa, poden contactar amb el GOB i informar-se.

Aquí podeu trobar la relació d'entitats que s'han sumat al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.