Back to top

Les urbanitzacions de costa podran créixer

Vista del creixement urbanístic al nord de Mercadal

El conseller de Territori del Consell Insular ha anunciat que vol habilitar una Àrea de Transició a cada urbanització de costa, que permetrà que els ajuntaments decideixin si volen fer créixer aquestes zones. Aquest dijous el GOB ofereix una xerrada a Ferreries sobre les modificacions previstes en el PTI.

Quan es va fer el Pla Territorial de Menorca, un dels principals problemes era l'enorme projecció de creixement a la costa que presentaven els diferents plans municipals. Redactats la major part en els anys vuitanta, en plena època desenvolupista, els planejaments dels municipis preveien un gran creixement a la costa.

En aquest context, es va fer un treball tècnic i jurídic per intentar desclassificar tot allò que no estàs consolidat. Encara així, va quedar un percentatge molt gran de sòl vacant  que ja no es podia retirar de ser urbanitzat. Per exemple, a Mercadal hi ha sòl vacant en zona turística per créixer un 68 % més del que hi ha fet.

Per aquests motius, es va optar per no incorporar les Àrees de Transició a les urbanitzacions de costa. Però aquest criteri podria variar si es materialitza l'anunci fet pel conseller de Territori, Sr. Huguet, de permetre que totes les urbanitzacions puguin créixer si així ho demanen els ajuntaments.

En opinió del GOB, tampoc és aquesta una modificació que pugui venir motivada per cap estratègia econòmica, a no ser que es pretengui insistir en la dependència de la construcció, que ha provocat precisament gran part de l'actual crisi.

Aquesta i altres qüestions, com la desprotecció prevista de diferents espais naturals, s'abordaran a la xerrada-col·loqui que aquest dijous, dia 24, el GOB oferirà a l'Associació de Vesins de Ferreries, a partir de les 20:15 hores.

Comentaris

urbanitzacions de costa

voldria demanarli al sr. Huguet avam si creu que a mes plaçes turistiques ofertades, mes turistes vindran?.Pareix que aquest senyor ancara no s'en ha adonat que el que cal es millorar la qualitat de tot el que s'oferta i esplotar tots els recursos que tenim (que no son pocs) sensa tenir que destruir res. Menorca es un Moseu al aire lliure i tenim que lluitar perque aixi sia per sempre, dons tenimque pensar amb les generaçions venideres i no lis podem deixar una illa destroçada per l'egoisme i l'afany de lucre.

Creixement absurd

Estic de vacançes a Lanzarote, aquí es temporada alta tot l'any ,tenen oferta cultural i de qualitat i més de 5.000.000 de turistes cada any.Resultat: l'atur es del 34%.Es el turisme la solució?

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.