Back to top

Les obres de la carretera denunciades davant inspecció de Treball

Triturat de pedra sense separació
Desnivell sense sistema de protecció
Manca de visibilitat pel fum de la crema de branques

El GOB ha registrat avui matí sengles escrits davant Inspecció de Treball i davant la Conselleria de Treball demanant una inspecció urgent a les obres de la carretera general entre Maó i Alaior.

S'han produït com a mínim tres accidents ja a la zona de les obres (dos en dies consecutius) i el GOB creu que es podrien estar donant importants deficiències en el compliment en matèria de seguretat i salut. Entre d'altres aspectes, es detecta manca o insuficiència de senyalització de perills, manca d'identificació diferenciada d'entrades de vehicles i persones, manca de senyalització diferenciada de circuits per a persones i vehicles dins la zona d'obra, manca de tancaments o balisaments perimetrals de la zona d'obra, manca de senyalització normalitzada a les entrades de l'obra, manca d'instal·lacions auxiliars d'obra i equips, desnivells i talussos de varis metres sense protecció, acumulació de materials (terra, roques, branques) vora l'asfalt sense contenció, maquinària en acció amb un radi de maniobra que pot ocupar la carretera, aixecament descontrolat de pols i fum, fang sobre la calçada, etc.

Els escrits s'han acompanyat d'un reportatge fotogràfic on es poden comprovar les potencials deficiències apuntades.

Segons la legislació en matèria de seguretat a les obres, els contractistes han d'elaborar un Pla de Seguretat i Salut, que ha de concretar les mesures derivades de l'estudi de seguretat i salut. Aquest Pla l'hauria d'haver aprovat el Consell Insular amb caràcter previ a la posada en marxa de les obres. Atès que aquesta documentació no s'ha pogut trobar en la informació que el Consell ha posat a disposició dels ciutadans, el GOB ha demanant també a les autoritats en matèria de treball que comprovin si aquest requisit s'ha complit i si s'està aplicant sobre el terreny.

La seguretat ha estat el principal argument que ha esgrimit el Consell Insular per justificar unes obres de gran dimensió en una carretera que no registra cap punt negre segons els informes de la Direcció General de Trànsit. I és precisament la seguretat la que s'està perdent degut a la convivència entre els conductors i les obres.

Comentaris

Las obras de la carrertera general

Es tracta de parar las obras lo avans posible. Apart de ses Asambleas, que considero válidas i necesarias, crec que se hauría de exigir a tots els partits i formacions polítiques a la esquerra del Partido Popular, a que duguesin en el seus programes electorals per a les próximas elecciones eleccions, COM A PRIMER PUNT, la PARALITZACIÓ IMMEDIATA DE LAS "ACTUAÇIONS" A LA CARRETERA GENERAL

Aturar?

Em deman si el boicot entra dins qualsevol estrategia a seguir ? I si fos aixi , si és considera licit o s´inclou dins l´apartat d´emprar la violència ?. Clar açò implica aceptar les responsabilitat penal que puguin derivar-se. Salut i coratge.

ATURAR SES OBRES !!!!

Recolzo totalment aquesta iniciativa, a veure si actuen aviat i els hi aturen ses obres, Ja!, Per començar per deficiències en matèria de seguretat i per acabar perquè no ho volem i tampoc ho necessitem!!!!

Carretera en obres

La corrupció que hi ha a l'estat sembla que ha arribat a Menorca.Feina tindreu GOB, però la denúncia ha d'ésser constant.Aquesta illa es mereix tota l'estimació.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.