Back to top

Les escoles des Migjorn, per les festes sense plàstic

El “compromís 2020” arriba as Migjorn Gran. L’Associació de Mares i Pares del col·legi Francesc d’Albranca i de l’escola infantil Xibit, ha firmat el conveni on es comprometen a no emprar vaixelles d’un sol ús a les seves festes escolars. 

Es calcula que al Mediterrani hi ha 1.455 tones de plàstic surant i 6.790 tones al fons. Els científics adverteixen que si continuem sense fer res, l’any 2050 hi haurà més plàstic que peixos al mar. Amb aquestes dades és inevitable plantejar-nos quin mar estem deixant a les generacions futures.

Si és cert que els nens són el reflex de les accions dels seus pares, potser és hora de  conscienciar-nos i fer un canvi d’hàbits a l’hora de fer servir plàstics d’un sol ús. Per fer front a aquesta problemàtica que afecta els nostres mars, el GOB impulsa una campanya entre organitzacions ciutadanes per tal que, quan s’organitzin festes, no s’emprin materials de plàstic d’un sol ús.

Aquests materials de vida útil curta però llarga degradació, han acabat constituint un residu problemàtic i costós que en molts casos acaba dipositat al medi marí.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Amb aquesta preocupació pel futur del nostre mar, l’AMPA des Migjorn Gran es va interessar per la campanya i no va dubtar en firmar el conveni.

La campanya continuarà aquest 2019, així que si ets membre o coneixes alguna entitat que podria estar interessada, us animem a contactar amb nosaltres i informar-vos.

Aquí trobarareu les entitats adherides al "compromís 2020" en contra de les vaixelles de plàstic d'un sol ús.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.