Back to top

Les dificultats econòmiques no aturen el GOB

nòmiques i locals

L'assemblea de socis del GOB aprova els comptes de 2011, que va acabar amb un dèficit de 20.980 €. Obtenir guanys econòmics no és l'objectiu del GOB, però es cerca una estabilitat en el balanç per poder executar projectes que contribueixin a la sostenibilitat econòmica i ambiental de Menorca.

El dèficit es deu sobretot a certs compromisos de finançament que no s'han complert. El més evident és el de la Conselleria de Medi Ambient del govern balear, que ha deixat de finançar l'atenció a la fauna silvestre de Menorca durant 2011. I ja s'ha anunciat que en 2012 només pensen destinar recursos a la fauna de Mallorca.

Les col.laboracions de les administracions autonòmiques i locals en projectes mediambientals del GOB van baixar un 30% l'any 2011. El més greu és que enguany estan baixant encara molt més. La conselleria de Medi Ambient del govern balear (que és l'organisme que ostenta les competències i disposa dels recursos en Medi Ambient), no s'ha compromès a destinar ni un euro a cap dels projectes que desenvolupa el GOB a Menorca. Més encara, el GOB està assumint serveis que hauria d'assumir aquesta Conselleria (com la recollida d'un milenar anual de tortugues i dotzenes d'altres animals silvestres accidentats). Voldríem que els càrrecs polítics de Menorca en prenguessin nota. No hem de recordar que el GOB és una entitat declarada d'utilitat pública i, entre altres distincions, premi nacional de medi ambient.

Els socis, amb les seves quotes, financen la feina que fa el GOB de control i de propostes mediambientals per Menorca. Les respostes del GOB als problemes urbanístics, d'aigua, carreteres, energia, paisatge, etc., no depenen de ningú més que dels socis, que són els que garanteixen la independència política de la nostra entitat.

Els finançaments d'empreses privades o entitats públiques van destinats a projectes concrets, com són el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, activitats d'educació a les escoles, el Centre de la Natura de Menorca, Es Viver de Planta Autòctona o la Custòdia Agrària. Aquests projectes són els que perillen si no aconseguim el finançament públic o privat necessari.

Gràcies als préstecs de socis la tresoreria del GOB es manté prou estable i permet afrontar millor el retràs  en els cobraments. En conjunt, les administracions deuen al GOB Menorca uns 275.000 €.

El pressupost aprovat pel 2012 ja introdueix mesures per intentar recuperar l'equilibri pressupostari, mantenint els diferents projectes actius. Cert és que alguna previsió no s'està complint, com és la negativa de finançament al Centre de Recuperació. Per tant volem fer una crida a tothom que vulgui ajudar-nos a desenvolupar projectes en favor de la sostenibiliat econòmica i ambiental de Menorca a que col.labori amb nosaltres. Les èpoques de crisi ens han d'animar més que mai a sumar esforços per trobar entre tots sortides que ens duguin a un món més harmoniós de la nostra espècie amb els recursos que la natura ens ofereix.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.