Back to top

L'embotit de be entra amb èxit al mercat

La creació d'un nou producte del camp de Menorca, l'embotit de be, es va consolidant al mercat. Dues finques amb acord de custòdia ja el produeixen i el comercialitzen.

El programa de custòdia agrària que dinamitza el GOB, busca maneres de donar viabilitat econòmica a aquelles produccions que són respectuoses amb els valors ambientals. Aquest és el cas de la producció de carn de be de raça autòctona, un tipus de ramat molt adaptat al camp menorquí i que sempre funciona amb règim de pastura extensiva.

Moltes finques tenen bestiar de be, però la seva comercialització sol estar molt marcada pels pics de venda de pasqua, amb preus generalment molt baixos per als pagesos. La iniciativa de l'embotit va sorgir com una manera de buscar poder comercialitzar la carn al llarg de més temps. Després de fer algunes proves, ja s'ha trobat una composició que agrada.

Amb diferents formats (secallones, fuets o carn-i-xulla), per tal que puguin secar a ritmes diferents, l'embotit de be es pot trobar a l'AgroMaó a la parada des Capell de Ferro, a Ciutadella a la finca Parelleta, i a l'Agrobotiga del GOB (Camí des Castell, 53).

Les finques que l'elaboren, són explotacions agràries que s'han compromès a desenvolupar una gestió respectuosa amb el medi ambient mitjançant la signatura d'un acord de custòdia del territori. Per tant, adquirint aquest producte s'ajuda a preservar el paisatge i els valors naturals que ens envolten.

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte de custòdia agrària Cultivant Sinergies cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.