Back to top

L'Ateneu de Maó, amb el Compromís 2020 sense plàstic

L’Ateneu de Maó, científic, literari i artístic, s’adhereix al “Compromís 2020”. Tot i que l’entitat ja emprava vaixelles reutilitzables a les seves celebracions, amb la firma del conveni ratifica el seu compromís envers aquesta problemàtica i es compromet a evitar el plàstic d’un sol ús en el futur.

El plàstic va ser creat buscant un material resistent i perdurable. Va tenir tant èxit que la producció d’aquest material va passar dels 1,7 milions de tones el 1950 als 335 milions de tones produïdes el 2016. Lluny del que es buscava en un inici, el plàstic ha esdevingut el material d’usar i tirar més emprat arreu del món, i segons la mateixa Comissió Europea només un 30% dels residus plàstics són recollits pel seu reciclatge. Això ha creat un problema  global a l’hora de gestionar aquest tipus de residus que desafortunadament en molts casos acaben al mar o a les nostres platges.

Envers aquesta problemàtica, és necessari un canvi d’hàbits i conscienciar-nos a l’hora d’emprar plàstics d’un sol ús. En el cas de les celebracions, la millor opció de vaixella sempre la trobarem en els materials reutilitzables, tot i que si les característiques de la festa no permeten recuperar la vaixella, llavors existeixen alternatives d’usar i tirar fetes amb materials biodegradables i compostables.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, està permetent que el GOB serveixi vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

El fet que institucions culturals com l’Ateneu se sumin al compromís, suposa una gran passa per aconseguir que l’any 2020 no quedi quasi ningú a l’illa consumint elements de plàstic d’un sol ús.

Confiem que entitats de tota l’illa segueixin contactant amb nosaltres i sumant-se a aquesta campanya que s’ha començat a impulsar fa uns mesos.

Aquí trobaràs les entitats adherides al "compromís 2020" en contra de les vaixelles de plàstic d'un sol ús.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.