Back to top

L’associació Diverxia Menorca i la colla de Gegants i Grallers des Castell amb les festes sense plàstic

L’associació Diverxia Menorca i la Colla de Gegants i Grallers des Castell, han firmat el conveni pel #Compromís2020 i eliminen les vaixelles de plàstic d’un sol ús de les seves festes i celebracions.

Una característica del plàstic és que amb el pas del temps en comptes de biodegradar-se es trenca en trossos cada vegada més petits alhora que atrapa i acumula contaminants del medi. Aquests petits trossos de plàstics són sovint ingerits per la fauna marina que els confon per aliment i els acumulen al seu interior. Per això cada cop és més comú trobar aquests residus en animals marins com balenes, tortugues, peixos i fins i tot el marisc que després consumim.

Per fer front a aquesta problemàtica, al GOB proposem anar a l’origen, prendre consciència i fer un canvi d’hàbits a l’hora d’emprar productes de plàstic de durada curta i que són fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles.

El cas de les vaixelles emprades en festes i celebracions és un bon exemple. En comptes de fer servir vaixelles de plàstic d’un sol ús, l’opció més sostenible passa per usar materials reutilitzables o, si no és possible, materials biodegradables d’un sol ús. Una bona pràctica podria ser la de portar la vaixella de casa quan assistim a una celebració.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, ha permès que el GOB impulsés aquesta campanya entre entitats i organitzacions ciutadanes de Menorca, que mira de reduir el màxim d’objectes de plàstic prescindibles de la societat menorquina.

Volem agrair a les dues entitats que es posessin en contacte amb el GOB interessant-se per la campanya i animam a totes aquelles entitats i associacions de l’illa que vulguin sumar-se a la iniciativa, que ens contactin per més informació.

Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.