Back to top

L'assemblea del socis del GOB Menorca aprova el resum d'activitats de 2012, el pressupost per 2013 i la renovació de la junta directiva

La defensa del territori serà una prioritat en 2013

La sala d'actes del Molí del Rei es va omplir de socis per assistir a l'assemblea ordinària. Cada responsable d'àrea de treball va anar explicant el resum d'activitats realitzades durant aquest any. Les activitats realitzades durant 2012 han estat moltes, pel que s'ha redactat un document que les recull, que podreu trobar adjunt a aquesta nota.

Les dificultats econòmiques no han impedit un bon nivell de resultats dels diferents projectes del GOB: Educació Ambiental, Es Viver, Custòdia Agrària, Centre de la Natura de Menorca...  L'àrea de política territorial ha vist com se li girava molta més feina. 2012 ha estat un any en el que s'han començat a moure normatives i projectes que, amb l'excusa de la crisi, implicaran més degradació medioambiental, més especulació i allunyen Menorca de trobar un camí de sortida cap a un model diferenciat d'economia sostenible. Tindrem degradació del paisatge, i pèrdua de la qualitat ambiental, amb el que anem en contra de mantenir un producte turístic de qualitat.

La modificació del PTI, l'ampliació de la carretera general, la gestió dels torrents, el Prat Son Bou, el dragat del Port de Maó, projectes de ports esportius... 2013 serà un any de molta feina, i el GOB espera poder comptar amb el suport de la gent per reconduir aquesta situació de desgavell i demanar als nostres governants que orientin d'una vegada el futur de Menorca sobre bases sòlides, una de les quals és el medi ambient, però també la justícia social, la transparència i la participació ciutadana, l'economia productiva, i no l'especulativa, i combatre de manera decidida la corrupció.

El pressupost econòmic aprovat per 2013 és un 10 % inferior al d'enguany. És de 385 000 €. És un pressupost realista, que ens obligarà a esforçar-nos encara més per a tirar endavant tots els projectes en marxa. El suport dels socis, que es mantenen en nombre, garantitzen la feina reivindicativa i de  realització de propostes que facin compatible l'economia de Menorca i el manteniment de la seva qualitat ambiental. El suport social és el que permet l'existència del GOB i la seva feina.

La gran baixada del finançament de projectes per part de les administracions qüestionen la continuïtat d'algun d'ells. Segurament el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre és el que perilla més. S'espera poder seguir fent aquesta feina gràcies al suport de la gent, sigui dedicant temps com a voluntària o apadrinant el centre. Una bona idea per aquests festes és regalar un apadrinament d'aquest hospital d'animals.

Finalment l'assemblea va aprovar la renovació de la junta directiva, que ha quedat formada per 26 membres. Són persones formades i d'un ampli ventall d'edats, que dediquen de manera voluntària el seu temps a les finalitats del GOB. Creiem que amb el suport de la resta de socis, i de la molta gent simpatitzant, faran una molt bona feina aquest difícil any que estem a punt de começar.

Bon any

Comentaris

la asamblea

He estado en dicha asamble, y aunque se me quedaron en la garganta muchas preguntas e ideas pòr expresar, reconozco que habeis hecho una gran labor a pesar de los pocos medios con que contais. Os envio un fuerte abrazo y un saludo a todos, y que podamos superar juntos tantos impedimentos con que nos regalan los políticos para ser felices.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.