Back to top

L'arquitecta Lionella Scazzosi participa al Curs sobre paisatge rural

Els dies 10 i 11 d’octubre tindrà lloc a Mongofra Nou un curs sobre «Paisatge i medi rural, Coneixement i conservació», del qual ja està obert el període d’inscripció.

Entre els ponents, hi haurà Lionella Scazzosi, una arquitecta especialista en paisatges rurals que treballa al Politècnic de Milà. Experta al Consell d’Europa per a la implementació del Conveni europeu del Paisatge, assessora del Ministeri de Cultura italià en temes de paisatge, és un referent a l’hora de parlar de paisatge rural a nivell mundial que s’incorpora a la resta de ponents del curs.

Menorca conserva un paisatge en mosaic que és molt ben valorat per les persones enteses. En el curs que es celebrarà l’octubre es podran sentir exposicions d’experts mundials i locals, inclourà visites sobre el terreny i converses sobre maneres reals de conservació. Aquí es pot veure el programa complet.

La professora Scazzosi aportarà la seva experiència com a membre del Comitè de paisatges culturals de la UNESCO i coordinadora responsable del grup World Rural Landscapes Iniciative (www.worldrurallandscapes.org) que promou la cooperació mundial per a la identificació, l’estudi, l’educació i la capacitació per a la gestió dels paisatges culturals. En la seva ponència Criteris paisatgístics en el medi rural d’Itàlia ens parlarà de com s’ha treballat aquesta temàtica al seu país, que inclou llocs tan destacats paisatgísticament com la Toscana.

La matrícula inclou els menjars i els desplaçaments dels dos dies. La llengua vehicular del curs serà la castellana. Per més informació clicau aquí.

El curs està organitzat per Mongofra Nou i el GOB Menorca amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears.

Podeu veure una intervenció (en italià) de Lionella Scazzosi en aquest vídeo.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.