Back to top

L'any de la pandèmia a l'assemblea del GOB

L'assemblea va tenir lloc al Claustre del Carme

Ahir es va celebrar l’assemblea de persones associades al GOB Menorca. Es va repassar l’activitat d’aquest any tan complicat, i es va aprovar la proposta d’activitat i el pressupost per l’any que ve. S’ha renovat la composició de la junta insular i s’ha reelegit a Bosco Febrer com a president interinsular.

La pandèmia que estem vivim ha condicionat de manera important algunes de les activitats de 2020, però ni de ben tros el GOB ha deixat de treballar de manera intensa també aquest any. Així, per exemple, els tallers d’educació ambiental a les escoles s’han reduït un 75% respecte a 2019, i altres àrees de feina també s’han ressentit per les mesures sanitàries. Però el COVID també ens ha donat eines per insistir en propostes de canvi de model social i econòmic, com la Sortida Ecosocial a la crisi treballada conjuntament amb la Plataforma pel Clima.

El GOB Menorca ha seguit pujant en massa social, hem fet un soci cada cinc dies, arribant a les 1.419 persones associades. El projecte de Custòdia Agrària ha sumat 6 nous acords, arribant a les 32 finques. El Centre de Recuperació de Fauna ha assistit 1.143 animals. Es Viver Plantes de Menorca ha servit 12000 plantes per a jardins i horts sostenibles. 1.600 persones s’han apuntat al programa d’adopció de trams de litoral, amb 105 zones adoptades. Són alguns dels nombres que reflecteixen la feina feta durant 2020, i que podreu veure resumida de manera més extensa al document que adjuntem a aquesta nota.

L'assemblea va aprovar un pressupost per 2021 de 543.000 €. Les quotes de socis i donacions representen el 15% dels ingressos, el que ens garanteix la total independència pel funcionament bàsic de l’associació. La resta de projectes (educació ambiental, centre de recuperació de fauna, etc.) necessiten altres fonts de finançament, que provenen en un 59% del sector privat (serveis, vendes i patrocinis) i en un 26% d’administracions públiques diverses.

La junta directiva insular ha quedat formada per les següents persones: Carlos Coll (president), Pepa Orfila, Eduard Furró,  Magda Seoane, Irene Cardona, Joan Carrés, Agustí Rodríguez, Bosco Febrer, Louise Watson, Xavi Camps, Santiago Udaeta, Jeroni Marquès, Ismael Pelegrí, Lluïsa Coll, Cecília Ligero, Anne-Marie Souron, Agustí Gómez, Jaume Obrador, Tomeu Sànchez, Aina Blanco, Antoni Casasnovas, Miquel López, Josep Mercadal Benejam, Margalida Masferrer, Jaume Franc, Xema Moya i Jara Sánchez. Per altra banda, Bosco Febrer va ser reelegit virtualment com a president interinsular del GOB, a l’espera de consolidar els vots de les assemblees de la resta d’illes.

L'any 2021 es presenta en una situació de molta incertesa i amb grans reptes. A l'assemblea es van exposar les línies de treball,  entre les que destaca trobar les maneres de ser efectius en tots els nostres projectes en temps de pandèmia, i contribuir a sortir d'aquesta crisi havent millorat les bases cap una economia escosocial, que tengui en compte la gent i l'entorn on vivim. El PTI aprovat just ara inicialment presenta aspectes preocupants, i la seva millora concentrarà bona part dels nostres esforços. Seguirem treballant pel futur del sector agrari com a eina de millora ambiental, la crisi climàtica, la protecció del medi marí, la reducció de residus, el consum responsable, la preservació del paisatge, la mobilitat sostenible... En tots aquests camps, i més, el GOB espera aportar la seva feina positiva per tal de contribuir a la sostenibilitat ambiental de Menorca.

Bones Festes

Comentaris

Assamblea

Felicitats.Des de Barcelona us desitjo que continueu el camí per defensar Menorca.

Endavant

Magnífica Junta Directiva. S'evidencia que el GOB Menorca reuneix la millor capacitat d'anàlisi i d'influència positiva sobre la realitat que hi ha a l'illa.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.