Back to top

L'AMPA de Sa Graduada, amb les festes sense plàstic

L’Associació de Mares i Pares del col·legi Sa Graduada de Maó s’ha sumat al «Compromís 2020», que busca reduir a Menorca el consum d’un dels plàstics amb més possibilitats de convertir-se en un residu problemàtic per al medi marí i terrestre.

Amb la signatura del conveni que es va dur a terme amb Carlos Coll, president del GOB, l’AMPA de Sa Graduada es compromet a no usar vaixella de plàstic d’un sol ús en les diferents celebracions que s’organitzen al centre educatiu.

Ja comencen a ser moltes les entitats que s’incorporen a aquesta iniciativa orientada a minvar la quantitat de plàstic que es converteix fàcilment en residu. Tot i que al mar es troben plàstics que provenen de fora, hem de tenir en compte que els dies de tramuntana o de fortes pluges, també molt de plàstic consumit a Menorca acaba al mar o al camp.

Els efectes de la presència de plàstic al medi natural són molt negatius, tant per la fauna com per la salut humana. Aquest material es va rompent en trossos cada vegada més petits, però no es degrada a escala humana. Al final, quan es converteix en microplàstics, entre dins les cadenes tròfiques i dins l’aigua i ens arriba a través del menjar o el beure.

La campanya del «Compromís 2020» pretén que cada vegada més gent prengui consciència d’aquesta problemàtica i actuï en conseqüència mirant de reduir tot aquell plàstic que sigui prescindible. Un dels moments on es produeix més residus d’aquest estil és a les festes d’una certa dimensió, on la comoditat o les condicions de la celebració, fan que s’opti per materials d’un sol ús.

Sempre és més interessant emprar elements que es poden netejar i usar moltes vegades. Quan el tipus de festa no permet tornar a usar els materials, es pot optar per la vaixella biodegradable.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

Agraïm a l’AMPA de Sa Graduada que hagi fet el gest de col·laborar amb aquesta feina tan necessària i urgent. Animam altres entitats que també se sumin al «Compromís 2020» per unes festes sense plàstic.

Aquí podeu veure les organitzacions que han signat el compromís.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.