Back to top

L'abocament de fangs del port de Maó torna a ser possible

La Fiscalia de Balears ha comunicat al GOB que s'ha decretat l'arxiu de les diligències informatives pel tema del dragatge del port de Maó en no apreciar indicis de comissió de delicte contra el medi ambient. Per tant, podria ser que el dragatge i l'abocament de fangs es duguin a terme si cap altra cosa ho impedeix.

El dictamen en el sentit que no s'ha comès delicte contra el medi ambient no resol cap dels dubtes creats en aquest cas, però amb la retirada de la Fiscalia, el projecte torna a quedar en mans d'Autoritat Portuària. El GOB mostra la seva preocupació per com es poden succeir els pròxims esdeveniments.

Com tothom sap, ni el dragatge ni l'abocament de fangs s'han duit a terme hores d'ara. Com que no s'ha provocat contaminació, no hi ha delicte contra el medi ambient. El GOB confiava que la intervenció del Fiscal evitàs que aquesta situació es pogués donar en el futur (si s'arriben a fer els abocaments) i que posàs llum a les qüestions clau del tema, però probablement aquestes són feines del poder executiu, no del judicial, que només ha analitzat la via penal dels fets ja succeïts.

S'esperava, entre d'altres coses, poder saber si s'ha complert o no amb el Conveni de Londres, que obliga a demostrar que s'han estudiat totes les opcions (reutilització dels fangs, reciclatge, descontaminació total o descontaminació parcial) abans que optar per l'abocament al mar. Autoritat Portuària no ha contestat a les peticions en aquest sentit.

També s'esperava que es pogués solucionar la manca d'analítiques de gran part de la zona a dragar (només s'han analitzat 23 de les 68 mostres de materials). Amb els resultats de contaminació de les 23 mostres fetes, a d'altres països no es permetria l'abocament, però la legislació espanyola presenta importants buits en aquest sentit i es limita a recomanacions.

L'anunci d'abocament dels fangs a la costa de Sant Lluís va motivar una important mobilització ciutadana (en 10 dies es van reunir 20.000 firmes). Gent de totes les ideologies ha mostrat la seva preocupació, tant per temes de salut, com d'impacte ambiental com d'imatge turística. Els ajuntaments des Castell i de Sant Lluís han demanat per unanimitat que no es faci l'abocament.

Però el tema torna a estar en mans d'Autoritat Portuària.

Comentaris

Abocaments

Aixo no pasaria si fosim a Noruega o Suecia per exemple. Ser español es una desgracia como cualquier otra...

Abocament

M'agradaria saber que passaria si el cas és donàs al port de Palma.

Abocament fangs contaminats

Continuem tenint una legislació que només protegeix els guanys econòmics. El poder, quan serà sensible a la terra que ens acull? Què més s'ha de fer per aturar tant despropòsit? Rosa

Protocolo de londres

Heu escrit a: Organización Marítima Internacional per obtenir ajut internacional? 4 Albert Embankment Londres SE1 7SR Reino Unido Teléfono: +44 (0)20 7735 7611 Facsímil: +44 (0)20 7587 3210 Correo electrónico: rcoenen@imo.org Web: www.londonconvention.org

ABOCAMENTS

DEBEMOS HACER ALGO. Así no se hacen las cosas ! debemos hablar con quien haga falta, presión social...lo que sea...después será demasiado tarde. ¿qué podemos hacer? Contad conmigo al 100%

Al port de Palma, pitjor

Voldria contestar a en Miquel Martí Vinent que a Palma, per desgràcia, estam governats pels mateixos ineptes que a Mô, i que sí fes falta destruir-ho tot, no tendrien miraments.

Abocaments port de Maó

La cosa continua... Un ja no sap què dir ni què pensar al veure el grau de mentalitat dels que manen.No semblen illencs. Deuen ésser messetaris.

fiscalia i fangs

Són aixi totes les resolucions de fiscalia? Còm és que no dóna cap detall del tema? No em sembla que respongui a la inquietud manifestada pels ciutadans. Còm es pot tenir accés a la documentació en la que es basa aquesta resolució? Es pot recórrer? Dóna per bó fiscalia l´estudi que va encomanar A.P. dels fangs? De veritat que no és delicte abocar a la mar materials contaminants? He de confesar que pensava que la raó s´obriria pas, i encara em costa creure que això sigui tot el que pot fer la justicia. Ens haurem de movilitzar de veritat, els menorquins, si no volem que destrueixin el nostre entorn.

los fangos de la fiscalia

no entiendo que se proponen, el PP la fiscalia y todos los cargos públicos que se empeñan en enlodarse enlodarnos con ese limo tóxico que matará a todo bicho viviente en cien kilometros a la redonda. Algo no realmente oculto esta pasando. Y contestando a luiso, le diria, que ser español no es el problema, la desgracia es no ser noruego

Dredging of Port

Great news. We hope that the Port Authority now proceeds with the dredging rapidly and disposes of the waste material in an environmentally responsible manner. It is very necessary to maintain and improve the port to continue to expand the number of visiting cruise ships and therefore help with the profitability of the businesses of Mahon

Dredging of Port

Açò entenc que és el que es ve demanant des de fa anys. Però Autoritat Portuària es nega a dispositar els materials de dragatge de manera mediambientalment responsable. Els vol tirar a la mar.

recollida firmes

ok, oido cocina. seguim recollint firmes. Avui n' hem escanejat 515 per a poder guardarles amb aquest format... on son sa resta de firmes del manifest presentat a sant lluis dia 21 març?... qui les vol ajuntar a ses escanejades?. Contacte: 695 638 687 salut!!

recollida de firmes

Es va decidir en assamblea a Cala Rafalet fa cosa d´un més que n´Imma de Sant Lluís recollia les signatures, i dilluns hi ha assamblea a la Biblioteca de Maó, a les 19 hores, i allà hem de estudiar entre altres coses el que farem amb elles.

Massa xerraires

Després de tantes i tantes voltes que s’han donat a aquest bullit les coses segueixen igual: s’han fet unes tasques correctes per a determinar el grau de contaminació dels sediments, s’ha seguit el procediment oficial per a autoritzar el dragatge i l’abocament, hi ha persones i col•lectius que en són contraris i que actuen de manera ajustada a dret per intentar impedir l’obra, i hi ha imbècils desinformats i histèrics que es permeten opinar sobre el que desconeixen emparats per l’anonimat. El de sempre... La qüestió fonamental en tot aquest afer és si s’ha de fer o no el dragatge. Les alternatives a l’abocament al mar són quimeres impossibles. Per tant, el debat s’hauria de centrar en si es vol dragar, que du implícit l’abocament, o no. Altra cosa és decidir on i com s’ha de fer l’abocament. I un apunt complementari: els sediment acumulats al port, am els seu contingut en contaminants, ja és al mar, és molt enfora d’estar confinat, és constantment remogut pel tràfic marítim i afecta continuadament als mariscs cultivats al port i a tots els peixos que hi entren i surten, especialment els juvenils que recluten en aquestes aigües. La solució és complicada...

els fangs

Senyor Nàucrates, a mi no m´agrada llegir que diu imbècils a persones que no coneix, i que segons vosté, que no es deu dir Nàucrates, s´amparen en l´anonimat. I si sap tant de tot, sabrà que el mercuri es bioacumulable, que els espanyols portem a la sang 5 vegades més que els alemanys, que és un verí, que la ministra de sanitat va dir que dónes embarassades i nens no mengin gaire tonyina, pel mercuri, i haurà vist més de 20.000 signatures de més de 20.000 imbècils que no volen un abocament indiscriminat de 200.000 tones de fangs contaminats amb mercuri davant de cala Rafalet.

Dragado del puerto

Y de la denuncia de Ocena no se sabe nada? Hay que seguir actuando tenemos que convencernos de que son nuestros espacios y las autoridades tiene que escuchar nuestras peticiones ellos son meros gestores, no dueños ni del territorio ni de nuestras costa, ni de nuestros puerto, y menos del mar.

Abocaments

Els polítics no entenen d'ecològia, per no entendre no entenen res, per tan vesteixent un sant per vestir-na un altre, si veritablement entenen el significat. S'ha de lluitar per mantenir en estat pur aquest port natural.

Abocaments

Els polítics no entenen d'ecològia, per no entendre no entenen res, per tan vesteixent un sant per vestir-na un altre, si veritablement entenen el significat. S'ha de lluitar per mantenir en estat pur aquest port natural.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.