Back to top

La Salle d'Alaior se suma a les festes sense plàstic

El col·legi la Salle d’Alaior ha firmat el conveni de col·laboració amb el que es comprometen a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a les seves festes i celebracions.

En l’actualitat arriben als nostres mars anualment 8,7 milions de tones de plàstic. Aquesta xifra és només un 3% dels residus plàstics que generem al món cada any, i la xifra continua augmentant. Lluny de biodegradar-se, aquests residus es trenquen en trossos cada cop més petits que estan entrant a la cadena tròfica a través dels peixos, el marisc i la sal que consumim. L’últim estudi realitzat, ja parla que consumim 5 grams de plàstic per persona, l’equivalent a una targeta de crèdit, cada setmana.

Per ajudar a frenar aquesta incontrolable generació de residus plàstics, el GOB ha posat en marxa una campanya que mira d’eliminar el màxim de vaixelles de plàstic d’un sol ús de les festes que se celebren als centres educatius de l’illa. I és que quan parlem de festes, l’opció més sostenible la trobarem en les vaixelles reutilitzables, tot i que si les característiques de la celebració no permeten recuperar els materials, existeixen alternatives d’un sol ús fetes amb materials biodegradables.

A partir d'un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s'apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s'empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi a adherir-se a la iniciativa per fer un front comú envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Clicant aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s'estan sumant al Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.