Back to top

La perillosa deriva del conseller Alejandre

www.mhpbooks.com

Les declaracions del Sr. Luís Alejandre a l'entrevista publicada ahir diumenge, dia 10, en el Diari Menorca, falten greument a la veritat. El GOB vol fer pública la seva preocupació davant la tònica que aquest conseller està imprimint a la polèmica sobre la carretera general.

El Sr. Alejandre és amplament conegut a Menorca i a fora. És una persona amb una vasta cultura i formació, ha fet una bona feina dinamitzant el voluntariat de l'illa del Rei i té capacitat de relació personal. Però en la seva faceta de Conseller responsable de mobilitat i projectes s'han descobert altres cares del personatge, fins ara desconegudes, i que no ofereixen la mateixa bonança.

En tant que càrrec públic, el Sr. Alejandre porta molt malament dues coses: que hi hagi normes legals que condicionin les seves decisions i -pitjor encara- que hi hagi qualcú que no accepti de manera disciplinada els seus veredictes.

En el cas de les normes vigents, el seu departament opta per la via dels fets consumats. Així, s'han ordenat diverses actuacions il·legals sobre el territori, duites a terme en contra de la planificació existent. Per aquesta via s'han construït diversos aparcaments a zones on no es podia i que en alguns casos impliquen uns efectes secundaris molt negatius. S'han fet sense demanat llicència. Això ha motivat que institucions del mateix signe polític hagin obert expedients sancionadors contra aquestes obres.

Però sense dubte, allò que el Sr. Alejandre porta més malament és la resposta crítica contra les seves  resolucions. Segurament que els antecedents castrenses ajuden. Com sigui, sembla clar que la falta d'hàbits de gestionar una resposta contrària, està derivant en unes reaccions molt preocupants.

Perquè molt preocupant és que es donin ordres (polítiques, no jurídiques) de no mostrar l'expedient de carreteres al GOB. I que una entitat ciutadana amb un llarg bagatge de consulta d'expedients públics, hagin d'acabar contractant un advocat i un notari perquè es compleixi el deure de transparència en les gestions públiques. Per cert, diu molt poc en el seu favor que, després de ser el responsable del tema, haguessin de ser els funcionaris els que passessin el mal tràngol i vostè no hi fos present.

Que després d'haver arribat a aquest episodi, ara digui que sempre hi hagut total disposició és senzillament extravagant. Des del mes de juny, en cap moment ens han permès consultar la documentació de l'expedient. Tampoc a la reunió del dia 17 de setembre, com afirma falsament. Aquell dia ens van donar còpia d'una acta del Govern Balear (que no havíem demanat) i, davant les nostres reiterades argumentacions per poder veure l'expedient, van quedar que ens trucarien el dia 20. Encara esperam.

En aquesta trobada del dia 17 no vam poder veure la documentació, però si que ens va servir per poder conèixer com analitza vostè aquesta polèmica i els posicionaments del GOB. Segons vostè, tot obeeix a una consigna decidida pel PSOE a Andalusia!! És ben cert això que diuen que els governants de vegades viuen una realitat paral·lela.

Vostè no ho comprèn, però és lògic que la intervenció sobre la carretera general tengui tanta contestació. La variant de Ferreries va fer entendre a molta gent l'impacte que una carretera pot tenir sobre el paisatge. I només eren quatre quilòmetres. Ara parlam d'un projecte que afectarà a deu vegades més territori.

El debat actual no és de tot o res, com es vol fer veure repetidament. La discrepància no és sobre les millores que es volen fer sobre la carretera, sinó sobre el model que es vol implantar de grans rotondes a diferent nivell que no venen justificades per la via tècnica.

El més trist de tot és que a l'entrevista publicada ahir diumenge va tornar usar les injúries com a substitut de l'absència d'arguments. Ja ho havia fet en una carta anterior, però ara s'ha superat. Així, s'atreveix a afirmar que el GOB és l'autor de les pintades que van aparèixer un vespre a la carretera. I ens acusa explícitament -així ho diu- de cometre un delicte.

És cert que des del GOB vam escriure vora la carretera contra de les macrorotondes, si, però ho vam fer amb lletra d'impremta i amb anglès, a una tanca publicitària que es va contractar. Hem argumentat contra els enllaços a doble nivell no justificats, però sempre firmam tot allò que feim. Sr. Alejandre, des del GOB discrepam de les seves decisions, però mai l'hem injuriat ni hem fet acusacions gratuïtes com fa vostè repetidament.

Vostè és ara Conseller del Consell Insular. Aquí ja no operen les tradicionals exempcions legals que ostenta el Ministeri de Defensa que permeten passar per sobre de quasi totes les lleis. Tampoc regeix l'estructura vertical d'obediència no discutible. Estem a l'àmbit civil, Sr. Alejandre. Vostè té drets i deures, igual que la resta de ciutadans. Encara més, vostè ha de ser ara exemple per als ciutadans.

Li demanam per favor que abandoni la tàctica de la difamació. Desentona bastant en una persona del seu nivell cultural i no ajuda gens a la convivència.

GOB de Menorca

Comentaris

El sr. Alejandre

Perillosa deriva per tots nosaltres. El seu orgull, possiblement fomentat per la costum de "la obediencia debida", en no voler recapacitar i escoltar i tenir en concideració altres arguments, ens posa en perill. Té raó quan diu que dintre de 25 anys serà recordat si es du a terme aquesta obra, el que tal vegada no sap és en quins termes.

Alejandre, ¿Señor? NO

REAL ACADEMIA ESPAÑOLA. Diccionario de lengua español. Primera definición de la palabra "Señor": 1. adj. Que es dueño de algo; que tiene dominio y propiedad en ello. Por mi parte y por seguramente muchos menorquines y residentes en Menorca, entienda que aunque la mayoría de personas, medios de comunicación, etc, se refieren a usted con la palabra "señor" precediendo su nombre, se trata tan solo de pura formalidad. Recuerde que usted no es dueño de Menorca, no tiene dominio absoluto sobre ella y mucho menos es de su propiedad.

Alejandre, Sr?

No creo que se pueda denominar así a una persona que no respeta ni a sus congéneres ni a su territorio, ni siquiera a la ley, que abusa obstinadamente de su poder y los manifiesta, que injuria a las personas que han hecho y siguen haciendo su trabajo, (entre otras acciones defender la Isla de los depredadores), dentro de la más estricta legalidad, ejemplo que por otra parte debería seguir.

No calen explicacions , és

No calen explicacions , és una persona que encara que ella digui que és assequible i d'un sentit de responsabilitat, està més que demostrat que tatn ell com alguns d'aquest equip de Govern Balear és una persona intrangigent, difícilment amb elles és quasi bé impossible el diàleg sincer i obert. Andreu

Molt bona resposta

Crec que el títol d'aquest comentari ho diu tot. Us anim a seguir per aquesta línia, mentre us carregau de raons, els seus arguments s'esfilagarsen en sortides de to. I és que si els manquen arguments...

al Sr. Alejandre

desde mi modestia función de ciudadano, le ruego recapacite de su actitud y se siente a dialogar si puede vencer la vergüenza de haberse equivocado, o la sombra de ser un autoritario sin remisión. Por que el que manda no siempre tiene la razón

Luis "Yak" Alejandre

A continuació, el escrit "online" que han censurat a "infomenorca", el flamant diari menorquí de pensament únic: "Sr Alejandre, si tan seguro está de tener el apoyo de la mayoria de los ciudadanos, le invito a ejercer la democracia verdadera: someta a votacion popular esta iniciativa, y que se aplique el resultado. Otra idea es montar un concurso de ideas, para que todos los ciudadanos puedan aportar su granito de arena. Con las nuevas tecnologias ("internet") se pede hacer todo esto y más. ¿Le tiene usted miedo a la verdadera democracia, sr Alejandre??" Amics del gob, us haurieu de presentar a eleccions locals, jo us votaria mab molt de gust.

generalito rotondas

Esta vist que sa maldat no descansa i en aquest cas es més que evident. L´entosudiment d´aquest personatge i la seva postura anti-democràtica posan de relleu el tarannà d´aquest partit. No es que aquesta manera d´actuar sigui un fet aíllat, no, es la política del pp arreu. De totes maneres les referències al psoe andalús com a instigador de les crítiques contre les seves accions arriben a nivell de deliri, no? que pren algún alucinògen? Seran els anys? Endavant GOB

Carta al conseller Alexandre

Trobo inmillorable la resposta del Gob en aquesta. Arta i vos vull agraïr l'exemple que feu en no deixar-vos endur per les emocions mostrant sentit comú en els vostres arguments, una ètica perfecta als meus ulls i claredat a la hora de continuar marcant els vostres objectius. FELICITATS

Impecable resposta

Quin gust! Una resposta tan clara, ben escrita i tan ben argumentada. No estem acostumats a aquest nivell de comunicació en aquests àmbits. I s'agraeix molt. Gràcies GOB un cop més. Una de les vostres qualitats és que genereu confiança. Justament per això, perque us expreseu amb molta claredat i perque les vostres accions son molt coherents. Teniu tot el meu suport.

Respota Alejandre

Ho he dit més d'una vegada, com diu una cançó de Raimon "qui perd els origens perd la identitat" Els origens del senyor Alejandre són castrenses i ja és sabut, els que vam haver de fer el servei militar ho sabem prou bé, que el fet de ser militar "imprime carácter" i a més en aquest país dona privilegis i prebendes. M'agradaria saber la pensió que deu cobrar el general. Com diu l'escrit del GOB potser és culte però ser culte no vol dir ser bona persona.

Resposta al Sr Alejandre

Enhorabona a tots vosaltres per tenir la gran capacitat d'organitzar paraules ben fetes, ben dites i coherents. Quina sort que té Menorca de tenir-vos. Tan de bo algún dia els polítics tinguin més seny i entenguin, d'una vegada per totes que el progrés és l'ecologisme.

La deriva del Conseller

Té cultura? Deu ésser la seva, tancada, excloent sense donar entrada al sentiment del poble. La verdadera cultura té un altre nivell. La raó us dona força GOB.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.