Back to top

La pèrdua del cable incrementa la problemàtica energètica

Més de 500 persones han enviat ja un escrit al Conseller de Medi Ambient del Govern per demanar que es pugui fer un seguiment públic de les emissions de la central tèrmica de Menorca.

La recent notícia del final del funcionament del cable de connexió amb Mallorca implicarà que la central menorquina haurà de funcionar un 15 % més del que era habitual, per compensar aquest percentatge que solia arribar dels excedents de producció de l'illa veïna.

Això vol dir que els motors que en aquests moments ja necessiten millores per complir amb la normativa vigent, funcionaran més hores que mai. Un mal anunci per al medi ambient.

El GOB considera que aquesta nova situació fa més urgent encara apostar per dues vies paral·leles.

D'una banda, incrementar les gestions per augmentar les renovables. En concret, s'ha d'aconseguir que Madrid autoritzi la connexió del nou parc solar de Son Salamó, que podria aportar un 17 % a partir d'energia neta. Així mateix, el Consell Insular hauria de gestionar la sortida a concurs del parc eòlic de Milà de tal forma que permeti canviar els aerogeneradors espanyats per altres de major capacitat.

D'altra part, la previsió de major ús de les turbines ha d'intensificar la petició per canviar l'actual gasoil per gas portat amb vaixell. Si només es fan les millores d'injecció d'aigua que està proposant Endesa, s'ajustaran les emissions d'òxids de nitrogen (NOx) al màxim permès per la llei. Però si en tost de gasoil es cremàs gas, també baixarien substancialment les emissions de CO2, SO2 i les partícules.

Suma la teva veu i demana aquí un lector públic i en temps real de les emissions de la central.

Comentaris

Té pinta de complot

Perdonau, pero tot això té pinta de complot orquestat entre Endesa i Gas Natural: no s’arregla el cable, i aprofitam que la càrrega de la central d’Endesa al port de Maó necessita d’una alternativa per impulsar el gas natural a Menorca. En el seu moment no vaig aconseguir que m’ajudéssiu a difondre la meva campanya. Ara només us deman que resteu vigilants, perquè estic segur que hi ha una relació entre el gas i el cable (que per altra banda em sembla bé que no s’arregli perquè ens forçarà a ser més autosuficients).

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.