Back to top

La Norma Transitòria legitimarà actuacions urbanístiques no previstes

El text del butlletí oficial, amb les parts més interessants remarcades.

La Norma Territorial Transitòria, que modificarà de manera exprés el Pla Territorial de Menorca, permetrà “legitimar l'execució d'actuacions de transformació urbanística”. El GOB interpreta aquesta Norma com una maniobra per evitar la transparència i la participació ciutadana.

El passat dia 23 va sortir publicada al Butlletí Oficial de Balears la Llei 7/2012, anomenada de mesures urgents per a l'ordenació urbanística sostenible. Quan s'analitzen els continguts de dita llei, es comprèn fins a quin punt es pot pervertir el concepte de sostenibilitat.

A la Disposició Addicional novena, es diu que “De forma excepcional, es faculta el Consell Insular de Menorca perquè pugui aprovar una norma territorial transitòria que desplaci la regulació del pla territorial insular i vinculi el planejament urbanístic de l’illa.”

Com el seu nom diu, la Norma seria transitòria, i prèvia a la modificació completa del Pla Territorial Insular (PTI). El problema és que, tot i anomenar-se transitòria, preveu legitimar actuacions de transformació urbanística. I les transformacions urbanístiques no són transitòries, són irreversibles.

Aquests continguts de la nova Llei confirmen el que ha vingut anunciant el GOB. Quan la nostra entitat ha denunciat que el Consell pretén desprotegir una llarga llista d'espais naturals (les Àrees Naturals d'Interès Territorial, entre les que hi ha Macarella, Algendar, Llucalari, etc), la institució pública ha respost que no és cert que es vulguin urbanitzar. Ara queda clar que es pretén dur a terme actuacions urbanístiques, encara que no estiguin previstes dins els planejaments municipals.

La Llei “sostenible” inclou altres perles, com que ja no serà necessari garantir la disponibilitat d'aigua potable per als residents quan es vulguin fer nous creixements urbanístics. O que el silenci en les Avaluacions d'Impacte Ambiental equivaldran a no haver d'avaluar els projectes. O que en el concepte d'”interès general” ja hi puguin entrar aquells projectes que es refereixen a estricte interès privat.

Mai s'havia vist un intent de retrocés tan gran en l'ordenació territorial de Menorca. És el moment de mobilitzar-se, abans que el Consell Insular posi continguts concrets a aquesta Norma Territorial Transitòria, que desdiu completament el què s'espera a una Reserva de Biosfera.

Davant això, cal estructurar respostes. Com la Volta a la Menorca que estimam, que és una proposta de mobilització de la gent que estima l'illa davant aquests intents de tornar enrere 20 anys. Participeu en tots els actes d'aquesta campanya. Ara és el moment de fer-ho.

Comentaris

orgia inmobiliaria

hace tiempo que en Menorca hay orgia urbanistica, con consentimiento de todos.Lo más triste es que los que más especulan son los llamados "señós" y los que quieren serlo....A esta gente le importa un rábano,cuando la hayan destrozado , sus herederos tienen el suficiente dinero para buscar otra isla en otros lugares del mundo para disfrutarla.

la "casita" de Cala Blanca

hace dos meses denuncie en Facebook con fotos la contrucción acelerada de una enorme casa a pocos metros del mar???? donde está la ley de costas que no lo permite?? la "casita-" se construyó en tiempo record (cinco meses,trabajando dia noche domingos y festivos???) en una parcela afectada??? y... no pasa nada.

Bodrio construido en paseo maritimo

Cuando paso por el paseo maritimo de Ciutadella me da mucha pena ver como el ayuntamiento permitió construir esos edificios altos que ademas de sere un bodrio urbanistico,cuando entras en barco por el nuevo puerto los pisos parecen la cagada de una paloma/o...

La Norma Territorial Transitoria

es difícil encontrar las palabras suficientemente fuertes para describir la imbecilidad de esta medida, destinada a destruir una de las únicas joyas que queda del Mediterráneo que es Menorca. Una isla que a pesar de años de presión por parte de especuladores rapaces, ha podido defender sus mas bellas playas con el resultado de que hoy en 2012 sigue teniendo extensas zonas de costa y campo sin construcción, sin asfalto y con preciosos bosques, flora y fauna. El PP con su obsesión de favorecer a los ya favorecidos quiere introducir esta medida para ayudar la pura avaricia de sus apostadores. Ojo, si dejan pasar esto, digan adiós a una de las mas bellas zonas del territorio nacional...

no se puede votar al demonio y no sufrir el infierno

Estimado David; cuanta razon tienes en tus palabras, y cuanto de verdad, pero toda esta razon choca con una verdad mas triste, y es que les hemos dado nuestros votos, y en cantidad suficiente para que hagan lo que les de la gana con una impunidad escandalosa, osea que tenemos cuatro años de infierno y no podemos impedir sus desmanes. A ver si aprendemos, y cuando depositemos el voto en la urna nos lo pensamos mejor. Un abrazo

Coses dels que es diues ser conservadors

Una vegada més esteim en mans d'una o dues persones que pensen que el progrés (o ara ho maquillen dient "per sortir de la crisi") arriba amb la construcció. Quan precisament a estat l'abús d'aquesta el que ens ha portat a la situació actual. Menorca és la que és, no n'hi ha més. El nostre atractiu és 100% paisagistic. S'han de fer tots els esforços per mantenir en bon estat el que tenim, potenciar els nostres recursos per fer Menorca reclam turístic amb el que tenim, però sense posar un meó més, i menys en llocs protegits. A més hi ha que pensar amb els recursos limitats: aigua,... els fems que genera, per exemple, el tenir més població. Arribarà que no hi cabrem. Reinvidiquem ben fort el que volem, i no ens deixem influenciar per paraules (o escrits) que pretenen enganar-nos disfressant elq ue realment és.

Encara hi sou a temps

Si a les Balears voteu PP us mataran la llengua i el paisatge. Temps al temps. Ara ja no se n'amaguen, van de cara. Només depèn de vosaltres. Encara sou a temps de rectificar.

És ben trist

Una vegada més es constata que la cobdícia humana no té límits. La visió dels guany immediat no els deixa veure el mal i les repercussions irreparables que causaran a un dels pocs paratges que encara resta més o menys verge. No en tenen prou en destruir el patrimoni lingüístic i cultural, que també volen destruir el patrimoni paisatgista. Quin llegat volen deixar als seus fills? És aquesta la mena de món la mena de món que volen per viure? Un món contaminat i anorreat? És ben trist, però em temo que no hi veuen més enllà del nas.

Unión !!

Soy socio del GOB pero he tardado en conocerlo poco más de 20 años, soy peninsular pero desde que vine por primera vez a Menorca estoy enamorada de ella. La visito sin falta cada año, necesito verla, respirar su aire, ver su cielo... Tengo 53 años y estoy de vueltas de partidos , de idiomas y demás politiqueo. Como dice un afamado periodista: No existe político y buena persona. Da igual las siglas políticas; a caso no lo hemos podido observar durante años... Cala Galdana en su momento, ahora la cración nefasta, sin rigor de la Vía Ronda de Es Mercadal, el bloque de pisos a la entrada de Fornells... Lo que hace falta es la UNION de todos los que amamos esta isla y tomar las iniciativas pertinentes.  

Ojala el sentir y actuar de

Ojala el sentir y actuar de las personas que amamos esta isla fuese suficiente para protegerla de los ojos codiciosos!! Menorca me adoptò hace 30 años. En Menorca he vivido la mitad de mi vida y su energia invade cada poro de mi piel. Por Menorca me he movilizado, gracias a Menorca he aprendido y me he sensibilizado, y es por ella que he luchado y lucho cada dia. Me entristece ver lugares que he conocido intactos, ahora cementados. Me entristece escuchar a menorquines defender la destruccion en nombre "del futuro ". Me duele comprobar siempre que la naturaleza, de la que formamos parte, tenga propietarios, y que ademas esos propietarios sean insensibles e irrespetuosos con ella, con su futuro,con el futuro de todos nosotros. Por todo ello deberiamos participar masivamente en "la volta per la menorca qu'estimam", porque "qui estima Menorca no la destrueix" Edurne

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.