Back to top

La Fundació per a persones amb discapacitat, amb les festes sense plàstic

La Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca se suma al “compromís 2020”. La Fundació, que està formada pel Consell Insular de Menorca, els 8 ajuntaments de l’illa i les 14 entitats que treballen per a les persones amb discapacitat, ha firmat el conveni amb el qual es compromet a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a les seves festes i celebracions.

Estudis europeus apunten que les vaixelles de plàstic d’un sol ús, tan emprades durant aquestes festes de nadal, es troben a la llista dels deu objectes de plàstic més trobats durant les neteges de platges i no és d'estranyar. Aquests dies de celebracions hem vist diversos indrets amb gots, palletes i altres objectes de plàstic conseqüència de les festes. El problema d’aquestes deixalles és que són extremadament lleugeres i un cop de vent, com el que hem tingut les últimes hores, ben segur que les acaba dipositant a la mar, on a poc a poc s’aniran rompent en petits trossos i acabaran retornant a la nostra taula.

És necessari un canvi d’hàbits per part de la població i conscienciar-nos a l’hora d’emprar objectes de plàstic d’un sol ús que són fàcilment substituïbles per opcions més sostenibles. La clau d’aquesta problemàtica es troba en la reutilització dels materials. Per exemple, en el cas de les vaixelles, la millor opció són aquelles que es poden tornar a utilitzar, tot i que si les característiques de la celebració no permeten netejar i recuperar els materials, llavors existeixen alternatives de materials biodegradables d’un sol ús.

Un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, està permetent que el GOB serveixi vaixella biodegradable a aquelles associacions que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

La Fundació, que va contactar amb nosaltres per informar-se de la campanya, ha anat una passa més enllà i està mirant d’eliminar el màxim de plàstic possible del seu servei de càtering, sempre que el producte ho permeti.

Seguim animant les associacions que organitzen festes periòdiques que se sumin a la iniciativa per tal que l’any 2020 no quedi quasi ningú a l’illa consumint elements de plàstic d’un sol ús.

Aquí trobaràs les entitats adherides al "compromís 2020" en contra de les vaixelles de plàstic d'un sol ús.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.