Back to top

La finca de Binibò s'incorpora al programa de Custòdia Agrària

La xarxa de finques amb acord de custòdia agrària creix amb la incorporació de Binibò, situada al sud de Ciutadella.

Amb unes 10 hectàrees de territori, la producció principal és la d'horta, un sector molt deficitari a Menorca (l'illa importa el 90 % del que consumeix en horta). També s'hi han sembrat alguns arbres fruiters i zones amb flors i s'està potenciant la producció de mel. La finca està certificada en ecològic.

Compatibilitzar l’activitat agrària que es desenvolupa en aquest lloc amb la preservació i l’afavoriment dels valors ambientals de l’entorn és un objectiu compartit pels gestors de la propietat i el GOB, que s’ha formalitzat amb la signatura d’un acord de custòdia del territori.

A través de la venda directa dos dies a la setmana, a la pròpia finca ofereixen els productes frescos, de varietats locals i de temporada a la seva clientela. A més, regularment, s’organitzen degustacions de plats elaborats amb ingredients produïts al lloc, per apropar a la gent diferents maneres de cuinar determinats productes. D’aquesta manera, a més d’aliments, la clientela s’emporta una bona experiència i recursos per a cuinar a casa.

En aquesta finca s’ha aplicat també una iniciativa ben interessant del programa de custòdia agrària, la signatura d’un acord d’Hort de Temps. Aquest acord permet a una persona, voluntària del GOB,  disposar d'una zona per a fer horta d’autoconsum amb criteris ecològics a canvi d'un poc del seu temps per ajudar en un programa d'activitats a la finca. Una sinergia profitosa per les dues parts.

Incrementar la producció d’horta, introduir més varietats locals i millorar la seva comercialització són alguns dels reptes que es plantegen a Binibò.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.