Back to top

La fauna de Menorca necessita un Centre de Recuperació

Alliberament d'uns mussols recuperats per un grup de voluntaris

La premsa d'avui recull que el Govern Balear pensa atendre la fauna silvestre de Menorca només amb l'acord d'una clínica veterinària. El GOB afirma que això és un requisit bàsic però no suficient. Sense disposar d'unes instal·lacions adequades, la majoria d'animals no tenen cap possibilitat de prosperar.

En espera dels aclariments del Govern, el GOB recorda que molts animals accidentats necessiten disposar d'un Centre de Recuperació. És el cas de les dotzenes de polls caiguts del niu que es recullen cada any i que necessiten ser acabats de criar, enfortir-se i preparar-se per la vida en llibertat. O també els animals adults que són operats i que requereixen de vàries setmanes o mesos de rehabilitació.

En època de crisi, és més necessari que mai aprofitar el que ja tenim. Pretendre crear una nova infraestructura o enviar els animals a Mallorca (on el Govern sí que manté Centres de Recuperació de Fauna) seria molt més car i molt manco eficient.

Salvant totes les distàncies, si això s'aplicàs a les persones, consistiria en tancar l'hospital per deixar-hi només una consulta mèdica. I haver de construir després un altre hospital o enviar tots els pacients a Mallorca. Té algun sentit?

El GOB insistirà en la necessitat de fer viable el Centre de Fauna Silvestre ja existent a Menorca, que també disposa d'assistència veterinària  i de la participació d'altres professionals de la fauna, així com d'un ampli equip de voluntaris.

Tenir operatiu l'actual Centre és la solució més efectiva i econòmica possible en aquest moment. Per tant mantindrem actives les actuals instal·lacions, esperant la col·laboració de la societat en la campanya d'apadrinament que tenim en marxa.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.