Back to top

La depuradora frena el creixement urbanístic de Torre-solí

A Torre-solí, darrere la platja de Son Bou, està previst continuar fent créixer la urbanització amb 400 xalets i un nou hotel. Però això està condicionat a disposar de més capacitat de depuració. El darrer tràmit en aquest sentit mostra importants deficiències.

El GOB considera un error les grans fases de creixement urbanístic que encara estan previstes en el litoral menorquí. Es Mercadal (Son Parc, Punta Grossa, Arenal d’en Castell...) i Alaior (Torre-solí) són els municipis amb més creixement turístic previst. Un turisme de sol i platja que incrementaria la massificació de l’estiu.

No és fàcil frenar aquestes ampliacions previstes si no es fa des de l’àmbit institucional. Però des del GOB es segueixen els processos i el cas de Torre-solí presenta deficiències importants en la capacitat de depuració de les aigües.

El Pla Parcial d’aquesta zona estableix que l’ampliació de la depuradora es farà abans d’urbanitzar, i així mateix s’haurà d’obtenir prèviament l’autorització de la modificació d’abocament del nou cabal depurat i la seva qualitat (veure butlletí oficial adjunt).

Idò bé, aquests dies ha sortit a exposició pública la sol·licitud d’abocament d’aigües residuals depurades procedent de l’EDAR de la urbanització sobre una zona verda de pinar. El GOB ha consultat la documentació i ha constatat que s’està intentant solucionar aquest tràmit amb un informe fet fa 15 anys. 

Efectivament, la documentació adjuntada com a suposat suport tècnic del projecte va ser elaborada l’any 2003. No és admissible que es pretengui legitimar una iniciativa d’ara amb una documentació tècnica 15 anys anterior, que presenta errors de molt de calat en les previsions de població i que no té en compte els canvis en la zona ni les actuacions legislatives en la matèria.

El GOB ha presentat al·legacions. Però veient  el poc rigor amb què s’està treballant, també s’interessarà per saber quines millores s’han previst en la pròpia estació depuradora, una qüestió clau i prèvia a qualsevol creixement urbanístic.

Comentaris

Gràcies per sa feina feta!

Segur que no és gens fàcil seguir aquests tràmits, sol·licitar i revisar els documents. Moltes gràcies pel temps i l'esforç! No fa falta construir ni un hotel o xalet més.

Penso ben bé el mateix. Tot

Penso ben bé el mateix. Tot el litoral, a ses Illes i també a Catalunya està més que prou edificat. Parlo des del punt de vista d'algú que viu en un país amb molta menys densitat, visc a peu de mar, i de fet també veig un cert perill de febre edificadora aquí, a Noruega. No deixem desencisar la natura i la naturalesa de Menorca. Gràcies.

Això no te aturador?

Pel que sembla no hi ha qui ho aturi. No és possible? No ho sé. La feina del GOB és admirable feu una lluita de David contra Goliat si les administracions no fan la seva feina la cosa pinta molt malament veig a l'horitzó un final com Eivissa.

Depuradora Torre-Solí

M'agradaria saber quina és la manera, com a ciutadà, de plantejar la meva negativa a aquest projecte. Gràcies pel vostre treball

Resposta a un dubte

Sovint ens alarma no saber que fer com a ciutadà colpit per coses forassenyades com aquesta.......però potser una d'elles és mesurar ben bé a qui confiem els nostres vots.....i ara se'ns apropa una bona ocasió.

Sempre Menorca

Si!!! d'acord amb tot el que s'ha escrit. També en contra de més edificacions, per Binibeca no aturen tampoc. Tindré en compte el vot, per descomptat però hi ha prou?

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.