Back to top

La Creu Roja, per la reducció de plàstics

 

La Creu Roja s’adhereix al #Compromís2020 amb el que es compromet a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús durant els seus serveis, actes i celebracions.

L’enorme quantitat de plàstic que hi ha al mar ha anat despertant una consciència social que mira de reduir l’ús d’aquest tipus d’objectes. Aquest moviment social treballa en dues branques.

En primer lloc, optar per reutilitzar les coses i evitar així la producció constant de residus. En segon lloc, quan no hi ha possibilitats de reutilització, usar materials biodegradables, que es desfaixin en poc temps a la natura.

Avui en dia existeixen infinitat d'alternatives reutilitzables, des de bosses de malla per pesar la fruita i similars, passant per canyetes de metall o bambú, botelles d'aigua que es poden reomplir (i no consumir cada vegada un bòtil de plàstic), tapes de silicona per substituir el film de plàstic i un llarguíssim etcètera.

El mateix succeeix amb les vaixelles que emprem en festes i celebracions. En podem trobar de reutilitzables, que evitaran la producció massiva de residus, o biodegradables d’un sol ús per aquelles celebracions on la recuperació dels materials no sigui possible.

D’una manera o altra, amb les opcions que existeixen avui en dia, no hi ha excusa per seguir emprant certs objectes de plàstic d’un sol ús, que un cop convertits en residu, trigaran centenars d’anys a desaparèixer i, per tant, tenen moltes opcions d'acabar contaminant la natura.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i fècula de blat d'indi.

Amb la firma del conveni de la Creu Roja, la delegació Menorca d’aquest moviment humanitari internacional que aplega voluntaris arreu del món, s’uneix al front comú que vol eliminar per 2020 el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat menorquina.

Animam a totes aquelles entitats i associacions de l’illa que vulguin sumar-se a la iniciativa, que ens contactin per més informació.

Aquí podeu trobar la relació d'entitats que s'han sumat al Compromís 2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.